avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul refuza sa ma cheme la munca ce sa fac
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul refuza sa ma cheme la munca ce sa fac

angajatorul refuza sa ma cheme la munca motivul COMPORTAMENTUL meu ii deranjeaza .adica le spun lucrurilor pe fata .mia incheiat contract la 4 ore cind eu de fapt lucrez 8 .contractul de munca se face in 3 exenplare iam cerut si eu un exenplar nu mia dat punctul de lucre este in bragadiru azi lam intrebat de ce nu ma cheama la munca mia zis ca nu arem loc in masina iam cerut adresa de la punctul de lucru nu mi la dat ....... ce sa fac
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 2 Decembrie 2015
Art.16 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.

(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........

Prin urmare, daca angajatorul a incalcat dispozitiile art.16 alin.3 C.mun. , puteti sesiza ITM-ul.
Pentru ca pui prea multe intrebari, ;) probabil angajatorul tau vrea sa te dea afara,pe motiv ca absentezi de la serviciu nemotivat.
Nu cunosc intreaga ta situație, insa bazandu-ma doar pe ceea ce ai scris mai sus, cred ca ar trebui sa faci o scrisoare angajatorului tau, chiar maine, in care sa-i arati faptul ca te impiedica sa ajungi la munca. Trimite scrisoarea prin posta, recomandata, cu confirmare de primire si cu continut declarat. Daca nu stii adresa incearca sa o trimiti pe email si pastreaza mailul.
Oricum ar fi, trebuie sa faci dovada in scris ca i-ai adus la cunostinta imposibilitatea ta de a te prezenta la munca din vina lui.
Poti incerca dupa aceasta si o solutionare amiabila a neintelegerilor dintre voi.
Daca insa nu puteti gasi o cale de comunicare si aplanare a situatiei reclama cat mai repede posibil aceasta situatie si la ITM.
Bafta!
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2015
Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat, Avocat
multumesc .dar ca nu vrea sa ma cheme la munca pe motiv ca nu are transport
Potrivit art.164 alin.3 C.mun., "Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei. "

Prin urmare, instiintati-l in scris ca nu va puteti indeplini atributiile prevazute in fisa postului din motive independente de vointa dvs (le puteti enumera).

Pontajul cum este efectuat?
Nu conteaza motivul pe care il invoca angajatorul verbal. Te poate scoate vinovat ca ai absentat nemotivat. Indiferent ce zice el, tu fa-i acea instiintare scrisa din care sa reiasa ca nu e vina ta ca nu te poti prezenta la serviciu, ca sa te poti absolvi de orice vina. In caz contrar nu o sa-ti dea nici salariul. Pune-i in vedere sa-ti dea un exemplar al contractului de munca, fisa postului, ca sa stii si tu unde trebuie sa mergi la lucru.
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2015
Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat, Avocat

Alte discuții în legătură

Demisie balazszsuzsa balazszsuzsa Nu mai doresc sa lucrezi la o anumita firma, pentru ca se lucreaza in ture, si de noapte si nu mai rezist.Am plcat de pe o zi pe alta, ce se poate intampla, ce ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu inmaneaza salariatului un exemplar de pe contractul individual de munca djkt2 djkt2 Am vazut ca au mai fost topicuri pe tema asta dar nu pot posta acolo. Sper ca informatiile de aici ii vor ajuta si pe altii. Stiu ca e cam mult de scris dar ... (vezi toată discuția)