avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intreprindere Individuala - transformare in SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intreprindere Individuala - transformare in SRL

Buna ziua, am o Intreprindere Individuala care desfasoara activitatea in agricultura, respectiv cultivarea cerealelor. Intreprinderea Individuala are incheiate contracte de arenda cu diverse persoane fizice pentru terenurile pe care le lucreaza. Impozitul il platesc la norma de venit, indiferent daca am profit sau pierdere, iar dupa noul cod .... Dumnezeu cu mila!!!! Intrebarea mea este daca se poate sa transform Intreprinderea Individuala in SRL? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:39, 2 Decembrie 2015
Buna seara,
Nu se poate transforma o I.I. intr-un SRL. Va trebui sa infiintati un SRL si sa transferati activele pe noua firma. Se pot rezilia contractele de arenda pe I.I si se pot incheia altele noi pe SRL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare societate pvs pvs Am 30 ha de pamant in arenda si doresc sa infiintez o societate. Eu as prefera o interprindere individuala neplatitor de tva(pentru ca e contabilitatea simpla ... (vezi toată discuția)
Caen; cumpararea si vinzarea de bunuri imbiliare proprii badila steluta badila steluta o societate care are cod de activitate mentionat in titlu are dreptul de a lua terenuri arabile in arenda adica poate incheia contracte de arenda.sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Particularitati firma agricultura analia11 analia11 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in lamurirea unor probleme : -incepand cu 01.01.2012 contractele de arenda se inregistreaza la organul fiscal in raza caruia ... (vezi toată discuția)