avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalizari restanta afisata pe lista de plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalizari restanta afisata pe lista de plata

Care sunt consecintele Legii 246/30.06.2009 asupra sistemului propriu de penalizari prevazut de art.49 din Legea 230/2007 la asociatiile de proprietari?
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 16:51, 24 Iulie 2009
Legea 469/2002 privind unele masuri pentru intarirea disciplinei contractuale la art.4 al. (3) prevedea ca totalul penalitatilor pentru intarzierea in decontare, prevazute la al.(1) si al.(2) nu poate depasi cuantumul sumei asupra careia sunt calculate, cu exceptia cazului in care prin contract s-a stipulat contrariu. Se mentioneaza ca se aplica tuturor contractelor pentru realizarea actelor de comert. Aceasta lege este abrogata de prin Legea 246/2009. Intr-un loc public s-a facut afirmatia ca si asociatiilor de proprietari le este aplicabila. Eu nu am pregatire juridica si am o oarecare retinere, de aceea intreb ce se intampla cu art.49 Legea 230/2007 care prevede "....fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-a aplicat".
Relatia dintre asociatia de proprietari si proprietari nu este una comerciala - nu exista un contract in care sa se prevada penalitatile (care ar putea depasi suma) prin urmare penalitatile aplicate la intretinere se opresc din calcul in momentul in care egaleaza suma restanta.
dn grecu..ce faceti cu penalizarile obtinute?faceti cadouri celor ..corecti?desi am fond de rulment ma mai penalizati ?la ce este bun f rulment in asociatia dvs ?
De cand va stiu aveti o obsesie cu fondul de rulmentsi cu fondul de reparatii. FR, da, mai diminueaza restantele, dar daca acestea se intind pe cateva luni, fondul de rulment nu se poate intinde ca praporele mielului peste toata suma restanta.
Penalizarile asociatiei se baga in fondul de reparatii. S-a discutat chestia asta de zeci de ori, nu sunteti nou pe forum.....
Dl Grecu - Asociatia va poate penaliza chiar daca ati depus fond de rulment. Fd. de rulment este la nivelul unei luni calendaristice si e folosit tocmai la acoperirea cotei de cheltuieli ce va revine in cele 30 de zile care depasesc termenul de plata. Deci fondul dvs. a fost consumat in cele 30 de zile si de aceea penalizarile se aplica dupa aceasta perioada. Neachitand intretinerea la timp, consumandu-se si fondul de rulment ce l-ati depus, inseamna ca toate cheltuielile ce va apartin sunt suportate din fondul de rulment al celorlalti locatari. Este corect?
Utilizarea sumelor din aplicarea penalizarilor de intarziere se vor utiliza conform art.49 al.3 din Legea 230/2007.

Alte discuții în legătură

Am 3 intrebari punctuale cu privire la metoda de calcul a restantelor sagetatorul sagetatorul [b]Buna ziua,[/b] Am 3 intrebari punctuale cu privire la metoda de calcul a restantelor. Legea 230/2007 (si metodologia de aplicare) sunt laconice la acest ... (vezi toată discuția)
Precizari art 49 - 230/2007 - sistemul propriu de penalizari IIC IIC Buna ziua, Am nevoie de ajutorul vostru pentru a lamuri o chestie simpla, dar pentru care am nevoie de o confirmare a celor mai cu experienta. Legea ... (vezi toată discuția)
Calculul penalitatilor ; cele 30 de zile ''fatidice'' dddgab dddgab In asociatia noastra s-a redeschis o discutie mai veche pe tema modului de calcul al penalitatilor de intarziere la plata cotelor de intretinere. De aceea va ... (vezi toată discuția)