avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident incurcat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident incurcat

Buna ziua,

Va rog daca pteti sa ma informati cu privire la consecintele uni accident.
Ieri am provocat un accident - depaseam o coloana si la un moment dat am obs. ca o alta masina vira la stinga pe un drum secundar ca urmare a intrat in el.
Ne-am dus la politie , acolo ne-au intrebat daca ne-am lamurit cine e vinovatul (am zis ca eu) , politistii ne-au recomandat sa mergem la asigirator s completam acolo formularele. Le-am completat si am plecat. Astatzi ma suna soferul celalalt cu care m-am lovit sa-mi spuna ca i s-a invinetit ochiul (zona arcadei) si ca il doare si capul si o sa se duca la IML. La asigurator nu tin minte sa fii declarat ca s-ar fi lovit (ca ar fi suferit vatamari corporale). L-am intrebat eu si mi-a zis ca asa un pic - se vedea foarte putin rosu. 3 ore cit am stat la asigurator nu a zis nimic.
Aceasta e prima problema
In ceea ce priveste repararea masinilor:
Eu am declarat la asigurator ca sint vinovat (de aceea m-am si dus la asiguratorul meu si nu la asiguratorul celeilalte masini), am completat hirtiile acelea de constatare amiabila si declaratiile, ne-a dat autorizatie de reparatie , mie pe casco (al meu) si celuilalt pe RCA-ul meu si asta a fost tot.
Astati ii spune firma de asigurari celuilalt conducator ca nu despagubeste decit 50% pt ca culpa comuna - fara alte explicatii. Asa ca am fost sunat de soferul respectiv sa-i platestc eu restul de 50% sau o sa ma dea in judecata ca el nu are nici o vina.

Ma puteti ajuta intr-un fel ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: birlan , utilizator 19:42, 26 Iulie 2009
Asa, ca fapt divers. Era zona cu depasirea interzisa?
Culpa e comuna, el nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers. Daca tu depaseai regulamentar, culpa e exclusiva a lui.

Nu are ce sa-ti faca, daca te da in judecata se judeca cu asiguratorul.
Da, era dunga continua !
Atunci mai era si vina lui ?
Eu am taiat linia continua , in dreptul lui era intrerupta , pt a face viraj stinga sa intre pe drumul secundar !
Eu am crezut ca vrea sa intre in depasire, nu m-am gandit ca vireaza la stinga. El a semnalizat si a facut stinga, eu cind am iesit in depasire el era deja iesit cam jumatate si atunci m-am gandit ca depaseste si am continuat sa accelerez, apoi cind am vazut ca iese perpendicular pe axul drumului, am pus frina dar era deja prea tirziu.
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2009
birlan, utilizator
Este un caz destul de des intalnit, politia romana il rezolva si ea in doua moduri. Uneori culpa comuna, uneori culpa celui care depaseste.
Uite un stiudiu pe un caz identic: [ link extern ]
slai a scris:

Este un caz destul de des intalnit, politia romana il rezolva si ea in doua moduri. Uneori culpa comuna, uneori culpa celui care depaseste.
Uite un stiudiu pe un caz identic: [ link extern ]

Am fost la politie , am recunoscut ca sint vinovat, iar politia ne-a trimis la asigurator. Am zis si acolo ca sint vinovat, am completat declaratiile si contatarea amiabila si am plecat. A doua zi mi-a zis asiguratorul ca au studiat cazul si zice ca e culpa comuna si RCA-ul meu nu-l despagubeste decit cu 50% iar celalalt sofer vrea sa-i dau eu restul de 50% ca altfel ma da in judecata. Eu ce vina am in chestia asta ? Cum pot sa-l fac eu pe asigurator sa inteleaga ca doar eu am fost de vina ?
Pai de ce nu o lasi asa? Macar iti faci juma de masina pe asigurarea lui. El nu s-a asigurat cand a virat. E articol de lege care il penalizeaza.
El nu te poate obliga sa-i dai mai mult. Daca te da in judecata, tu stai acasa si el se judeca cu asiguratorul tau. Daca judecatorul stabileste ca trebuie despagubit cu suma x, o plateste asiguratorul. Doar sa nu treaca de suma maxima despagubita, dar aia e vre-o 500.000 euro. Doar nu ai lovit vre-un mclaren f1.

Alte discuții în legătură

Accident, persoana vatamata m-a dat in judecata gabigabi1 gabigabi1 In urma cu o aprox.1 an am avut un accident ,cu dauna totala pentru ambele masini , vinovat eu pentru neacordare de prioritate si fara itp-ul ... (vezi toată discuția)
Probleme rca omniasig ContSters63677 ContSters63677 Buna ziua, Avem o problema cu o despagubire de la RCA Omniasig. Acum 2 zile am avut un incident. Ne-a tamponat in spate o masina care, neadaptand viteza la ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul refuza plata daunelor desi am casco tedy72 tedy72 Buna. Lucrez intr-o multinationala si in febr.2014 am facut un accident (fara victime) cu alta masina din compania noastra. Masina din fata a oprit brusc pe ... (vezi toată discuția)