avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria intre un cetatean Roman - Taiwan
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria intre un cetatean Roman - Taiwan

Buna ziua,

Momentan locuiesc in Taiwan si imi doresc sa ma casatoresc cu logodnica mea (ea este din Taiwan)... de preferat ar fi o casatorie intr-o tara limitrofa in care Romania are ambasada (Tailanda, China..), iar in acest caz care sunt actele si apostilele de care avem nevoie ?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:15, 31 August 2017
Nu va puteti casatori, in strainatate fiind, decat la ambasada/ consulatul nostru din tara unde locuiti sau munciti. Din pacate pe site-ul ambasadei noastre din China nu sunt informatii nici despre casatoria la ambasada si nici despre inscrierea certificatului de casatorie strain - asta in cazul in care v-ati casatori in fata autoritatilor chineze. Deci s-ar putea sa nu se oficieze casatorii la ambasada.

Scrieti-i consulului, intrebati daca se oficiaza casatorii si ce acte solicita:
gabriel.tufeanu@roamb.link263.com
Poate primiti raspuns. Nu prea cred dar stiti cum se zice, intrebarea moarte n-are :)

Mai bine v-ati interesa daca va puteti casatori in China, apoi puteti transcrie in tara certificatul chinez ca sa-l obtineti pe cel romanesc.

Multumesc mult! acum macar stiu de unde sa incep :)
Salut antonvesa, sper ca inca mai folosesti site-ul acesta, vream sa te intreb pana la urma cum ai facut? Si eu doresc sa ma casatoresc cu logodnica mea, cetatean Taiwanez, dar la noi e si mai complicat, deoarece locuim in Italia, ai putea sa-mi spui te rog daca pana la urma ai oficializat casatoria ta? Si cum ai inceput? Mersi mult
buna ziua momentan stau in londra dar vreau sa ma casatoresc cu logodnica mea (ea este din taiwan) imi puteti da niste sfaturi va rog !!!
buna ziua momentan stau in londra dar vreau sa ma casatoresc cu logodnica mea (ea este din taiwan) imi puteti da niste sfaturi va rog !!!

Alte discuții în legătură

Casatorie in thailanda, certificat de casatorie romanesc agavrilescu agavrilescu Buna ziua, Ma numesc Alexandru, locuiesc si muncesc legal in Italia din 2007. In anul 2012 m-am casatorit in Thailanda cu un cetatean Thai. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Casatorie in turcia cu o filipineza Serenity12 Serenity12 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati si pe mine legat de o problema : am incercat recent fara succes sa ma casatoresc cu o tanara filipineza in Filipine . Asta ... (vezi toată discuția)
Reinnoirea buletinului fara transcrierea actelor de stare civila pieceofwork pieceofwork Buna ziua! Locuiesc in Mexic iar aici m-am casatori, dar inca nu am facut transcrierea certificatului de casatorie la Ambasada romana. O sa vin in tara ... (vezi toată discuția)