Momentan locuiesc in Taiwan si imi doresc sa ma casatoresc cu logodnica mea (ea este din Taiwan)... de preferat ar fi o casatorie intr-o tara limitrofa in care Romania are ambasada (Tailanda, China..), iar in acest caz care sunt actele si apostilele de care avem nevoie ?
Nu va puteti casatori, in strainatate fiind, decat la ambasada/ consulatul nostru din tara unde locuiti sau munciti. Din pacate pe site-ul ambasadei noastre din China nu sunt informatii nici despre casatoria la ambasada si nici despre inscrierea certificatului de casatorie strain - asta in cazul in care v-ati casatori in fata autoritatilor chineze. Deci s-ar putea sa nu se oficieze casatorii la ambasada.
Scrieti-i consulului, intrebati daca se oficiaza casatorii si ce acte solicita:
gabriel.tufeanu@roamb.link263.com
Poate primiti raspuns. Nu prea cred dar stiti cum se zice, intrebarea moarte n-are :)
Mai bine v-ati interesa daca va puteti casatori in China, apoi puteti transcrie in tara certificatul chinez ca sa-l obtineti pe cel romanesc.
Salut antonvesa, sper ca inca mai folosesti site-ul acesta, vream sa te intreb pana la urma cum ai facut? Si eu doresc sa ma casatoresc cu logodnica mea, cetatean Taiwanez, dar la noi e si mai complicat, deoarece locuim in Italia, ai putea sa-mi spui te rog daca pana la urma ai oficializat casatoria ta? Si cum ai inceput? Mersi mult