In aceste vremuri abundente ale informatiei si pline de schimbari planetare la nivel de constiinta, as dori sa creez o revista informativa in domeniul spiritual si al potentialului uman, atat pe online cat si tiparita. Ati ghicit deja, bugetul este restrans, asa ca am decis sa incerc vartianta cu "ia-ma nene" pe acest forum. Cu totii stim ca o imagine face cat o mie de cuvinte. Ce sfaturi eficiente imi puteti oferi cu privire la Copyright-ul de imagini si licente. Din ce m-am interesat pe internet am ajuns la concluzia ca sunt doua mari tipuri de licenta pentru ceea ce as dori:
1. Se aplica reguli diferite in cazul revistei pe online si cele tiparite?
2. Revista online si tiparita se incadreaza ca licenta in categoria Editorial si/sau Comercial?
3. Domeniul este .com cu hosting in Romania, este Romania supusa legilor internationale asupra Copyright-ului? Banuiesc ca da, totusi, ce se intampla daca de exemplu public in revista o fotografie de pe un site strain. Are Romania legi diferite cu privire la acest aspect?
4. Orice alte sfaturi sunt binevenite.
P.S. Sunt familiarizat cu licente tip Creative Commons si Public Domain. Totusi unele surse sunt ambigue cand vine vorba de folosirea licentei. Cuvinte ca "poate", "este posibil" ma induc in eroare.
Fisa postului
missyver
Stie cineva de unde pot face rost de fisa postului pentru angajatii Media? redactori, redactor sef, producator, cameraman, editor general etc.? (vezi toată discuția)