avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme intabulare -cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme intabulare -cadastru

In anul 1948 bunicul meu a cumparat un teren in suprafata de 208 m2 prin act notarial .La cateva luni a mai cumparat o fasie de 32mp in continuarea terenului de la aceeasi persoana de la care a cumparat primii 208m2 suprafata totala a terenului ajungand astfel la 240m2.
Pentru acesti 32 m2 am act de vanzare cumparare inregistrat la grefa Tribunalului Ilfov .
La cadastru -intabulare mi s-a refuzat cererea de intabulare pentru cei 32 m2 pe motiv ca este act sub semnatura privata si nu este prin notariat desi este inregistrat ca act de vanzare cumparare la grefa Tribunalului Ilfov in anul1948.

Mentionez ca pe acest teren este construita o casa de paianta din anul 1948 , de catre bunicul meu, fara autorizatie de constructie, care a inceput sa se prabuseasca. Acest lucru ma face sa am probleme cu vecinii ,eu neputand obtine autorizatia de demolare de la Primarie fara cadastru si intabulare ,

Mai mentionez ca pentru casa si teren s-au platit impozite la administratia financiara in fiecare an de la data achizitiei iar actele care au stat la stabilirea cotei de impozitare sunt cele de mai sus plus acte notariale de succesiune .pentru suprafata totala de 240m2.

Intrebarea mea este cum pot solutiona problema celor 32m2 avand in vedere ca vanzatorul ( vaduva de razboi ) si cumparatorul sunt decedati .
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
raduanaceramicart, utilizator

Alte discuții în legătură

Cadastru si intabulare fara titlu de proprietate? andressa01 andressa01 Situatie concreta: in Mai 1948 strabunicii au cumparat un teren pe care au ridicat o casa de paianta; actul care dovedeste achizitia este o chitanta de vanzare ... (vezi toată discuția)
Modificare plan parcelar emmatei emmatei salut Supun atentiei vostre urmatorul subiect In 2005 impreuna cu sora mea am cumparat un teren ( contract de v-c cadastru intabulare...). Acum ea doreste ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate gresit? aliss73 aliss73 Buna seara. Va rog sa ma ajutat in urmatoarea problema. Bunicii mei au facut un act de vanzare cumparare pe o suprafata de 300 metri din curte fara iesire ... (vezi toată discuția)