avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare comodatar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare comodatar

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati cu cateva informatii daca se poate, va rog.

Situatia este urmatoarea :

In anul 2014, am incheiat un contract de comodat (doar teoretic, in realitate este unul de chirie) cu proprietarul unei garsoniere. Contractul a fost incheiat pe o perioada determinata de un an, acesta era valabil pana in luna Octombrie a acestui an. Cu toate ca acest contract a expirat, eu am continuat sa locuiesc acolo, bineinteles cu acordul proprietarului. Astazi, 12.3.2015, m-a sunat si m-a anuntat ca vrea sa vanda garsoniera si sa parasesc imobilul in prima saptamana a lunii Ianuarie.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. Se poate vorbi de tacita relocatiune in cazul de fata, al unui contract de comodat? Mentionez ca exista factura la internet pe numele meu, platita pana in momentul de fata.

2. In ce conditii ma poate obliga sa parasesc imobilul atat de repede? L-am rugat sa ma lase pana in Februarie, dar a zis ca nu se poate ca vrea sa il vanda.

3. Pot fi evacuat pe timp de iarna din aceasta garsoniera?

Mentionez ca toate facturile sunt la zi.
Cel mai recent răspuns: D1d0n , utilizator 17:29, 3 Decembrie 2015
din pacate nu se aplica in materia contractelor de comodat.
Materia ,,tacitei relocatiuni'' apare doar in contractele de inchiriere.
Dacă „după împlinirea termenului, locatarul (chiriașul) continuă să deţină bunul şi să îşi îndeplinească obligaţiile fără vreo împotrivire din partea locatorului, se consideră încheiată o nouă locaţiune (relocațiune tacită), în condiţiile celei vechi, inclusiv în privinţa garanţiilor” (art. 1810 alin. 1 Noul Cod Civil).
Si in cazul acesta poate avea loc o evacuare pe timp de iarna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare contract eugen82 eugen82 Un contract de locatiune a fost incheiat pe durata determinata, iar la expirare a intervenit tacita relocatiune , un nou contract pe durata nedeterminata, ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere mihaela495 mihaela495 Buna ziua, In calitate de proprietar (persoana fizica) am incheiat un contract de inchiriere cu un chiras (PJ). Contractul a fost inregistrat la Finante si ... (vezi toată discuția)
Tacita relocatiune zzanetta zzanetta Daca tacita relocatiune nu este trecuta in contract ea poate fi invocata si aplicata. (vezi toată discuția)