avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... factura neincasata
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

factura neincasata

Sunt firma de constructii si am facut o factura unui beneficiar acum 5 luni! Mi-a platit cu taraita o suma mai mica decat jumatatea facturii.Nu am vrut sa actionez in nici un fel deoarece ne consideram prieteni, dar acum a cam ajuns cutitul la os, in sensul ca am conturile blocate din cauza neplatii datoriilor la stat. Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 22:37, 23 Iulie 2009
Factura este semnata de catre debitor?
daca factura a fost acceptata la plata si cuantumul creantei (datoriei) ramase neplatite depaseste 30.000 lei introduceti o cerere de deschidere a procedurii insolventei.
Aveti mai multe variante:

1. In masura in care puteti face dovada existentei unei creante certe, lichide si exigibile, adresati-va instantei cu cerere privind somatia de plata, justificata de OG 5/2001.
2. Invitati beneficiarul la o conciliere directa si stabiliti impreuna noit termene de plata, eventual esalonarea datoriei.
3. Cereti deschiderea procedurii de insolventa, cu respectarea conditiei prezentate de colegul bossman.

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent va rog faliment,insolventa sau lichidare?raspunde administratorul? ContSters81838 ContSters81838 Buna ziua ,as dori va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.In societatea noastra suntem 3 asociati(40-30-30),eu sunt administrator.Am achizitionat in luna ... (vezi toată discuția)
Banca si insolventa faleza faleza cand poate o banca in calitate de creditor ,cere insolventa unei societati comerciale (vezi toată discuția)
Clienti in lichidare-facturi neincasate nico75 nico75 Buna ziua, Firma la care lucrez are de incasat facturi de la clienti care se alfa in lichidare, reorganizare, mai exact sunt sub incidenta legii 85/2006. In ... (vezi toată discuția)