avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale URGENT VA ROG Faliment,insolventa sau ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

URGENT VA ROG Faliment,insolventa sau lichidare?Raspunde administratorul?

Buna ziua ,as dori va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.In societatea noastra suntem 3 asociati(40-30-30),eu sunt administrator.Am achizitionat in luna noiembrie 2009 marfa de la o societate in valoare de 74000 ron cu plata la 45 de zile lasand garantie B.O. in alb avalizat in numele societatii.Nu am reusit sa onoram termenul de plata si in urma unui acord verbal furnizorul a decis sa ne mai lase o perioada de timp.Pana acum am reusit sa-i achitam 15000 ron,mai avem marfa de 44000 ron pe stoc iar 15000 ron i-am cheltuit cu leasing,chirie,etc.Vineri ne-au bagat B.O. cu suma de 59000 ron.Astazi am cerut refuz partial al platii.Acum urmeaza sa le ducem marfa la depozitul lor pe cheltuiala noastra si apoi ne vor face factura de storno.Vor ramane in jur de 15000 de ron pe care va trebui sa ii achitam catre aceasta firma si mai avem 14000 ron restanta la chirie in total in jur de 29000 ron datorii bani pe care noi nu ii avem.Ce e de facut ?Raspund eu ca si administrator cu averea personala?
Suma minima de la care un creditor poate cere insolventa unei alte societati este 30.000 Ron. In afara de introducerea unei actiuni prin care creditorul respectiv poate solicita deschiderea procedurii insolventei societatii pe care o reprezentati este sa formuleze o actiune intemeiata pe OUG 119/2007 , pe OG 5/2001 sau pe dreptul comun pentru recuperarea creantei.
In cazul in care vor formula cerere de deschidere a procedurii insolventei si aceasta procedura va fi deschisa, la masa credala vor veni toti creditorii societatii pe care o reprezentati.

De asemenea, ulterior, in cadrul procedurii se poate formula de catre Comitetul creditorilor, cu autorizarea instantei de judecata, o cerere de atragere a raspunderii administratorului care va fi admisa daca se demonstreaza ca acesta a cauzat starea de insolventa.

De asemenea, va recomand varianta pe Legea Concordatului preventiv si a mandatului ad hoc (Legea 381/2009) - in care puteti plati cu acordul creditorilor esalonat sumele restante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment crisrian crisrian Sint asociata intr o firma cu datorii la stat . Momentan pe firma functioneza un mic magazin din care in insolventa nu as putea plati suma restanta la ... (vezi toată discuția)
Datorie catre furnizor materiale NASTASE ADRIAN NASTASE ADRIAN Am si eu o problema!In luna august 2008 am lasat un B.O tip vechi in alb la o firma de unde luam materiale.Am acitat sumele ce le-am datorat si nu a mai fost ... (vezi toată discuția)
Srl cu probleme Pena Pena Buna seara, Intr-un SRL cu doi asociati( 50% si 50%) s-au adunat datorii de cca 70000 ron fata de stat(tva, impz pe sal,cas, cass, somj..).Fata de furnizori ... (vezi toată discuția)