avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... accident circulatie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

accident circulatie

Buna ziua,
in data de 23 oct.2015 copilul in virsta de 8 ani a fost accidentat pe trecere pietoni, in urma accidentului , soferul a luat copilul si mi l-a adus la serviciu. am plecat la spital, de la spital la politie unde trebuia ( ca mama a minorului) sa dau declaratie.Aici am aflat ca de fapt accidentul a fost mai mult decait a spus soferul initial, adica a fost contact fizic real intre masina si copil, zona fiind supravegheata video( am vazut filmarea la politie).Am dat declaratie la politie ; in prezenta avocat din oficiu* unde am spus ca am pretentii doar daune morale. astazi am primit adresa de la politie, ca dosarul este inaintat catre parchet - vatamare corporala si parasire locului accidentului - solutia CASARE. Am CML pentru copil 3 zile , cu soferul nu am ajuns la o intelegere.
Ce credeti ca ar trebui sa facem in continuare?
Angajati un avocat si mergeti in instanta unde in baza probelor pe care le administrati ,alaturi de cererea de chemare in judecata a soferului,cereti instantei sa admita cea ce doriti.
Pentru despagubiri trebuie sa va adresati instantei civile, asiguratorul plateste in final. Aveti posibilitatea sa depuneti plangere impotriva odonantei de clasare, dar fara sanse reale, fapta nu e infractiune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
am inteles de aici, ca nu este asa de grav sa dai peste un pieton minor pe trecere pietoni, nu este o infractiune nici sa placi de la locul accidentului.
multumesc oricum.
Inteleg ca soferul a parasit locul accidentului pentru a transporta copilul la spital impreuna cu dvs, deci nu se poate retine infractiunea de parasire a locului accidentului.
Pentru a se retine infractiunea de vatamare corporala din culpa, leziuni traumatice trebuie sa necesite pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura ranit in accident de circulatie zackyty11 zackyty11 Sora mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Care este procedura legala impotriva soferului care nu a dat prioritate, vina recunoscuta de el, si ce ... (vezi toată discuția)
Ce sancțiuni se aplică dacă au fost lovite ușor 2 persoane pe trecerea de pietoni cu laterala mașinii? MGS8 MGS8 Soferul se afla intr o deplasare usoara, pe trecerea de pieton a acrosat o persoana cu oglinda si foarte putin cu aripa laterala a masinii, persoana cazand iar ... (vezi toată discuția)
Daune morale accident rutier pieton teodora17 teodora17 buna ziua.in urma unui accident rutier ,eu fiind pieton,am fost lovita de un taxi care nu a franat,iar in urma accidentului am avut contuzie,fractura ... (vezi toată discuția)