avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare

Daca am 40 h/sapatamna lucrate si imi dau acordul pentru inca 16h suplimentare ( sambata si duminica) platite cf. CCM cu un spor de minim 75%, mai beneficiez de cele 48 h de repaus cf. legii? Alte 48 ore in plus de cele care mi se cuvin.
P.S.
Nu angajatorul m-a obligat sa fac ore suplimentare ci eu am mi-am dat acordul la intrebarea lui ( vreau sa fac ore suplimentare ?) , el oferindu-mi posibilitatea de a muncii in plus, si tot el sa ma remunereze pt. munca prestata.

Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2015
cela04, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 4 Decembrie 2015
1. Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia. In aceste conditii salariatul beneficiaza de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru. (regula)

2. In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul mentionat mai sus in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu (stabilt prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca) corespunzator duratei acesteia si care nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.(exceptia)

3.Cele 48 de ore de repaus saptamanal nu au legatura cu munca suplimentara ,ci cu munca in zilele de repaus saptamanal (munca in zilele de sambata si duminica)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul in care un angajat presteaza ore suplimentare ... d.nicolin@house-of-communication d.nicolin@house-of-communication Buna ziua, in cazul in care un angajat presteaza ore suplimentare in wekend 8 ore de munca,, pt aceste 8 ore se va acorda liber in termen de 90 zile ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare Anacrsitina Anacrsitina Sunt confuza total,va rog sa ma ajutati.La un magazin unde sunt 3 vanzatoare,se lucreaza si sambata,prin rotatie.,motiv pentru care salariatele primeau zi ... (vezi toată discuția)
Munca efectuata sambata si duminica Mainerici  Ctin Mainerici Ctin la o institutie publica pentru orele efectuate sambata si duminica , nu se acorda timp liber si spor de sambata,iar dupa 60 de zile se considera munca ... (vezi toată discuția)