ma poate ajuta cineva!!!!!
vreau sa esalonez o plata la o taxa de autorizatie de constructie , valoare foarte mare si nu ma inteleg cu cei de la primarie care spun ca nu se poate. ma poate sustine cineva cu sfaturi ?
Sincer, imi pare rau, taxa autorizaţie de construire se plateşte anticipat.
Sfatul meu este: sa construiti numai in momentul in care aveti suficienti bani. A.C. se elibereaza pentru o perioada de 12 luni, cu posibilitatea de prelungire cu inca 12 luni. Cand solicitati prelungirea, va tb. sa mai platiti inca 30% din valoarea initiala (art.267-Cod fiscal). La sfarsit, se incheie un proces verbal de finalizare a lucrarilor unde posibil sa mai scoateti ceva din buzunar.
Pentru mai multe detalii consultati Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal+ Normele metodologice Hot.44/2004, Legea nr.50/1991, etc.
Va recomand sa consultati legile respective inainte de a solicita autorizaţia de construire.
Succes!
Despre esalonare, consultati Codul de procedura fiscala: O.G.92/2003+ normele metodologige Hot.1050/2004.
Pentru linistea dumneavoastra, puteti face cerere, vi se va raspunde in termenul prevazut de lege...daca nu primiti raspuns, apelati la Legea 554/2004.
Exista si aprobarea tacita, cred ca tot in Legea privind autorizarea construcţiilor.