avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... esalonare plata taxa locala
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

esalonare plata taxa locala

ma poate ajuta cineva!!!!!
vreau sa esalonez o plata la o taxa de autorizatie de constructie , valoare foarte mare si nu ma inteleg cu cei de la primarie care spun ca nu se poate. ma poate sustine cineva cu sfaturi ?
Cel mai recent răspuns: aada73 , utilizator 19:19, 28 Iulie 2009
Sincer, imi pare rau, taxa autorizaţie de construire se plateşte anticipat.
Sfatul meu este: sa construiti numai in momentul in care aveti suficienti bani. A.C. se elibereaza pentru o perioada de 12 luni, cu posibilitatea de prelungire cu inca 12 luni. Cand solicitati prelungirea, va tb. sa mai platiti inca 30% din valoarea initiala (art.267-Cod fiscal). La sfarsit, se incheie un proces verbal de finalizare a lucrarilor unde posibil sa mai scoateti ceva din buzunar.
Pentru mai multe detalii consultati Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal+ Normele metodologice Hot.44/2004, Legea nr.50/1991, etc.
Va recomand sa consultati legile respective inainte de a solicita autorizaţia de construire.
Succes!
Despre esalonare, consultati Codul de procedura fiscala: O.G.92/2003+ normele metodologige Hot.1050/2004.
Pentru linistea dumneavoastra, puteti face cerere, vi se va raspunde in termenul prevazut de lege...daca nu primiti raspuns, apelati la Legea 554/2004.
Exista si aprobarea tacita, cred ca tot in Legea privind autorizarea construcţiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa autorizatie de construire andr33apn andr33apn Buna ziua, Cum se calculeaza/interpreteaza taxa pentru autorizatia de construire in virtutea art.267, alin.(8) \" Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire in regim p+1+m(intrare in legalitate) bruchiu bruchiu Am inceput constructia unei case fara autorizatie de construire, pe 22 oct 2012 am obtinut autorizatia de construire(intrare in legalitate).La acel moment casa ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa autorizatie construire cristi84dea cristi84dea Buna ziua, Am o intrebare: in anul 2008 am obtinut o autorizatie de constructie pentru care am platit catre Primarie suma de 44.000 RON. Constructia nu s-a ... (vezi toată discuția)