Va salut.
In data de 04 12 2015 am fost sunat de catre administratorul(boss-ul) firmei unde lucrez sa imi zica sa merg in cealalta locatie(sunt 2)sa-mi desfasor activitatea.Pe contractul meu scrie clar ca sediul este in locatia 1,nu 2,unde ma trimitea el.L-am refuzat politicos spunandu-i ca nu am ce cauta acolo,locul meu este aici...moment in care mi-a zis ca sunt liber,sa merg la birou sa imi depun demisia,lucru pe care nu l-am facut deocamdata.
Contractul este pe o perioada determinata de 3 luni,incheindu-se in 22 luna asta.
Ce pot face eu in conditiile astea???Astept sfaturile d-voastra.Multumesc cinstit.
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
2. Daca presiunile exercitate de angajator asupra salariatului pentru a obţine demisia acestuia sunt cauzate de săvârşirea de către salariat a unei abateri disciplinare, angajatorul are la dispoziţie posibilitatea sancţionării disciplinare a salariatului, inclusiv prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Angajatorul are obligatia să respecte prevederile legale privind cercetarea disciplinară prealabilă, anterior aplicării oricărei sancţiuni disciplinare, cu excepţia avertismentului scris care se poate aplica fara a se efectua in prealabil cercetarea disciplinara.
3. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
4. Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Codul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Codul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comunicată în scris angajatului.
5. De asemenea, angajatorul are posibilitatea de a astepta data de 22, cand va inceta de drept c.i.m., daca nu va decide prelungirea duratei acestuia.
Concediere
kappaaa
Buna seara. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Prietena mea cea mai buna a fost sunata de la firma la care lucreaza ca de maine nu va mai lucra, fara nici ... (vezi toată discuția)