Am o problema cu teava pluviala, eu stau la etajul III din IV si mie imi apare pata de apa in tavan si mai nou, imi inunda holul, caci se prelinge pe teava si apoi ajunge si la vecinul de jos. Vecinul de jos m-a reclamat la asociatie si am primit termen de 5 zile pentru reparatie. In momentul in care am sunat la vecinul de deasupra si la cel de jos sa vina sa vada de unde este problema au refuzat. Imi motiveaza ca este vina mea si sa imi repar teava la mine in casa. Ce pasi trebuie sa urmez ca sa se rezolve problema si nu doar sa imi schimb eu teava ce trece pe la mine prin apartament, care am schimbat-o de 2 ori deja, dar problema nu s-a rezolvat decat temporar, caci vecinul de deasupra nu vrea sa sparga si la el.
Daca este teava pluviala reprezinta parte comuna si asociatia de proprietari are obligatia sa intretina si sa repare partea comuna de constructii si instalatii din condominiu
Instiintati asociatia de proprietate printr-o cerere inregistrata despre situatia respectiva si solicitati luarea masurilor pentru repararea tevii avand in vedere ca este vorba despre parti comune.
Problema este ca vecinul de deasupra este si presedinte de asociatie si cel care mi-a semnat reclamatia primita de la asociatie, unde mi se cere sa remediez in termen de 5 zile. Asta fara a face o expertiza in prealabil.
Cu atat mai mult acesta ar trebui sa cunoasca mai bine legislatia.
HG1588-norme de aplicare L230/2007
Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta
cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau
fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de
consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii
si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea
tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de
distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica;
casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de
instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul;
tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele;
acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere;
personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru
administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru
curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori
persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de
cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii
administrative catre proprietaea comuna.
Sesizati asociatia in scris cu nr de inregistrare, daca nu primiti raspuns sau nu este favorabil atunci va adresati compartimentului relatia cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei.
In sesiZarea catre asociatie mentionati faptul ca teava respectiva este parte comuna precum si art. 44 de maio sus.