avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum ar împart cheltuielile prin acoperiș la bloc?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum ar împart cheltuielile prin acoperiș la bloc?

Buna ziua
Locuiesc într-un bloc unde pe scara suntem 10 locatari. Pe coloana cu noi nu este acoperiș( noi stam la parter), este doar bitum ... care vara se topește și înfundă țeavă pluvială. Am fost inundați și anul trecut și anul acesta. Se discuta construirea unui acoperiș dar întrebarea mea este... cheltuielile se împart la cate familii sunt pe coloana in egala măsurată sau cei de la etajul 4 suporta cheltuieli în mare măsura de 50 % iar restul se împart între vecini rămași? Cum se procedează ?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marchis , utilizator 12:38, 16 Septembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu conteaza etajul, toti platesc la fel, diferenta se face in functie de suprafara utila a fiecaruia

HG Nr. 1588/2007
Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalaţie de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deşeurilor menajere; structura de rezistenţă; faţadele; acoperişul şi altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociaţiei: salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curăţenie etc; indemnizaţii acordate membrilor asociaţiei de proprietari ori persoanelor alese: preşedintele, membrii comitetului executiv şi ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau poliţe de asigurări; alte servicii administrative către proprietatea comună.
Ultima modificare: Joi, 17 August 2017
AvTudor_com, utilizator
Terasa reprezinta parte comuna a carei intretinere si repartie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari
Asociatia de proprietari urmeza sa recupereze c/v reparatie parte comuna repartizand tuturor proprietarilor- indiferent de etajul unde acestia locuiesc,din imobil/de pe scara unde s-a executat reparatia in raport de cota parte indiviza
Buna si daca nu exista asociatia de proprietari? Merci,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis bloc, reparatii cristi2 cristi2 Buna ziua ,as dori sa imi spuneti daca pentru repararea acoperisului unui bloc, in care toate apartamentele din bloc aceeasi suprafata, daca suma ce revine ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari AndraB90 AndraB90 Buna ziua . Am si eu o nelămurire. Mama mea este obligată de asociația de locatari sa plateasca o suma de 1700 lei pentru reparațiile de pe bloc . 1700 de ... (vezi toată discuția)
Împărțirea cheltuielilor intre locatari Iulia.Ducq Iulia.Ducq La un bloc proprietate privată, cu 4 nivele, pe fiecare nivel cu 3 apartamente cum se împart cheltuielile pt repararea acoperişului (nu este prevăzut cu ... (vezi toată discuția)