avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scutire contributie pe persoana
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scutire contributie pe persoana

Buna ziua. Propietari, chiriasi, fac cereri de scutire de la plata contributiei pe persoana motivand : ,,chiar daca locuiesc aici cu chirie, platesc unde am domiciliul",
sau ,,sta numai doua zile pe saptamana si astfel sa fie trecut 1/2 pers", sau ,, la sediu croitorie 0 pers. ca nu prea mai are activitate", sau ,, s-a mutat la partener fapt ptr. care cere sa fie trecuta 1/2 pers." pe principiul ca locuiesc mai putin de 15 zile pe luna. In lege nu scrie 15 zile consecutiv. Deci, sunt indreptatite cererile?
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 17:30, 6 Decembrie 2015

1-Nu conteaza statutul locatarului proprietar,chirias,daca locuieste mai mult de 15 zile /luna se impuine la calcul 1 persoana,conform disp HG nr 1588/2007
2-In cazul persoanelor juridice ,legal se incheie intre asociatia de proprietari si persoana juridica conventie in care se convine de comun acord modalitatea de impunere plati intretinere lunara

@gera905,
Daca sunteti presedintele asociatiei de proprietari luati fiecare caz in parte si rezolvati-l conform legii. Nu adunati toate relele la un loc pentru ca devin mai puternice decat dumneavoastra si va dovedesc.
Orice persoana care locuieste mai mult de jumatate de luna trebuie trecuta la plata indiferent de statutul ei. Iar acea jumatate de luna, asa cum vi s-a spus mai sus, nu trebuie sa fie zile consecutive.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A trece o jumatate de persoana pare o gluma...
Daca sta 15 zile, neconsecutive, plateste toata luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie - refuz scoatere o persoană de la plata întreținerii Ema-hmn Ema-hmn Bună ziua! Am o întrebare care mă frământă de foarte mult timp.Locuiesc în chirie de doi ani. Eu fiind minoră,contractul a fost semnat de tatăl ... (vezi toată discuția)
Intretinere diana45 diana45 Dupa cat timp trebuie trecuta o persoana la intretinere? (vezi toată discuția)
Calcul cote geony geony Buna ziua. As dori sa stiu si eu daca este legal sa treci la cotele de intretinere proprietarii care sunt plecati cu cerere de scoatere si si-au inchiriat ... (vezi toată discuția)