avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare contract de munca

In data de 03 12 2015 la locul de munca am deteriorat fara voia mea un sertar de la bancomat de dulciuri de la locul de munca.Am anuntat administratorul care se ocupa si apoi am fost chemat la sefi iar astazi in data de 04 12 2015 ora 16 am primit o hirtie cu suspendarea contractului de munca pe 2 saptamini si m-au trimis acasa.In hirtia care am primit-o era scris ca am "spart bancomatul de dulciuri"lucru care nu este adevarat ;a sparge inseamna ca am furat sau am avut intentia.Mentionez ca eram in timpul orelor de servici si nu eram singur in cantina.Vreau sa va intreb :acesta hirtie pe care am primit-o are valoare daca nu are nici o stampila si nici o semnatura ci doar un numar de inregistrare care iarasi nu este stampilat si semnat.Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 11 Decembrie 2015
Buna seara,
Din DEX: "a sparge=A (se) preface în bucăți, în cioburi; a face să plesnească sau a plesni, a (se) crăpa". Deci a sparge nu inseamna doar a fura.
Decizia respectiva nu are valoare juridica daca nu este semnata.
Nu exista niciun text de lege care sa prevada nulitatea deciziei pentru lipsa stampilei sau a semnaturii.

De la 01.07.2015 ,s-au anulat dispozitiile cu privire la folosirea stampilei . Prin urmare, o decizie nestampilata este valabila.
@freeelis
Un document nesemnat nu are valoare juridica decat daca este prevazut expres intr-un act normativ.
Eu am mentionat altceva , inclusiv :

De la 01.07.2015 ,s-au anulat dispozitiile cu privire la folosirea stampilei . Prin urmare, o decizie nestampilata este valabila.
in data de 04 12 2015 am primit o decizie scrisa de suspendare fara stampila si semnatura
cu mentiunea resurse umane .Amfost la ITM unde a fost sfatuit sa depun reclamatie ca decizia nu are nici o valoare juridica si in Revisal pe data de 11 12 2015 nu a fost suspendat contractul de munca intrebarea pot sa deschid litigiu de munca la tribunal pentru abuz ca nu am fost lasat sa lucrez intre 04 12 2015- 15 12 2015 [ ITM ma sfatuit sa des chid proces ]

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere pentru stabilirea contributiei la sănătate pe anul 2015,implicit 2016 ANGELAANAANGELA ANGELAANAANGELA Bună ziua.Doresc să intreb in baza cărei legi, se trimit recalculari pe anul 2015,pentru sănătate la PFA sistem real. In 2016 am primit decizia de ... (vezi toată discuția)
Act de concediere nesemnat de angajator. CEDO23 CEDO23 S* a fost concediat disciplinar de la locul de munca pe motiv ca si-a îndeplinit defectuos sarcinile de serviciu însă fără ca acesta sa producă vreo ... (vezi toată discuția)