avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act de concediere nesemnat de angajator.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act de concediere nesemnat de angajator.

S* a fost concediat disciplinar de la locul de munca pe motiv ca si-a îndeplinit defectuos sarcinile de serviciu însă fără ca acesta sa producă vreo paguba angajatorului. Actul de concediere NU este semnat în forma autentica ori electronica , ci s.a apelat la o stampila care a redat semnatura angajatorului. Mai mult decat atat, ea a fost folosita de catre o alta persoana decat cea indreptatita. În aceasta situație actul de concediere produce efecte sau devine nul de drept?? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 27 Ianuarie 2018
Din punctul meu de vedere, actul nu produce efecte.
Potrivit OG 17/2015, incepand cu 23.07.2015, se abrogă toate prevederile legale referitoare la obligația aplicării ștampilei de către persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum și de către entitățile fără personalitate juridică.

De asemenea, art.252 alin.2 C.mun., sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 251 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.

Prin urmare, despre stampila nu se face nicio referire in ceea ce priveste nulitatea deciziei.
Mă puteți ajuta cu o trimitere la practica judiciara? Va mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
CEDO23, utilizator
Eu cred ca este irelevant daca s-a produs o paguba sau nu angajatorului, totusi nu stiu temeiurile din decizia de concediere, tipul de concediere ales. In opinia mea, actul este valabil. Singurul in masura sa conteste actul este semnatarul. Aici este relevant si practica din acea unitate si alte aspecte de fapt.
În cazul de fata, după judecarea pe fond, respectiv apel, se pot accesa și căile de atac extraordinare? Sau în cazul litigiilor de munca acestea nu sunt permise? Sau ce alta cale ar mai avea la îndemână persoana în cauza pentru a-și demonstra nevinovăția? Mulțumiri tuturor!
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2018
CEDO23, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara in perioada de preaviz manea 2 manea 2 o persoana a fost concediata disciplinar in timpul perioadei de preaviz primit pentru restructurare post. La momentul concedierii disciplinare (pt absente ... (vezi toată discuția)
Incetare 61 a) ade31 ade31 Buna ziua, Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)
Concediere salariat iuliangoga iuliangoga [b]Decizia de sanctionare disciplinara[/b] (semnata de membrii comisiei de cercetare disciplinara ) are acelasi statut juridic ca si [b]decizia de ... (vezi toată discuția)