Buna seara! Am o problema legata de un contract. Povestea pe scurt:
In 2012 am semnat un contract cu o casa de discuri cunoscuta din Romania, pe 5 ani de zile, prin care imi cedam toate drepturile de autor, eu fiind artist, cu mentiunea: "In cazul in care, pe o perioada de un an de la data semnarii prezentului contract, managerul nu a angajat cu un studio de inregistrari un program de inregistrare, de catre artist, a uneia sau mai multor piese,artistul are dreptul de a solicita rezilierea contractului fara plata penalitatilor." In lipsa unei notificari cu cel putin 90 de zile inaintea datii prelungirii contractului, contractul se prelungeste tacit pe perioade succesive de inca 2 ani.
Ei bine, ei nu si-au respectat obligatiile contractuale (nu am mai auzit de ei din data semnarii contractului), drept pentru care, la cateva luni de la data semnarii contractului, le-am trimis urmatorul e-mail:
"Am semnat un contract cu * in octombrie 2012,era vorba atunci ca urmeaza sa fiu membru al unei trupe, de proiect ocupandu-se domnisoara *.Din cate am aflat domnisoara * nu mai lucreaza pentru dvs,si banuiesc ca s-a renuntat la proiect,eu ne mai primind nici o informatie legata de asta.Rugamintea mea ar fi sa renuntam la contract pe cale amiabila,pentru ca am in plan un alt proiect muzical ,insa contractul cu dvs ma impiedica sa incep munca la proiectul respectiv.Va multumesc si astept raspuns.Cu deosebit respect, *"
Nu am primit insa un raspuns concret. Raspunsul primit:
"multumim pentru emailul tau.
Intr-adevar, proiectul la care te referi nu a fost inca demarat, de unde si lipsa noastra de raspuns, inca definitivam componenta finala trupei.
Totodata, ai putea te rog sa ne spui despre ce proiect muzical este vorba, poate putem sa ne implicam in dezvoltarea lui? Ne-ar ajuta sa aflam mai multe detalii pentru a sti despre ce anume este vorba."
Asta se intampla in 2013. De atunci nu s-a mai intamplat nimic, eu am uitat de contract, pana zilele acestea cand, lucrand la un proiect, mi-am amintit ca s-ar putea ca eu sa fiu legat de contractul respectiv. Le-am trimis un mail in care i-am intrebat daca intr-adevar mai este valabil si am primit ca raspuns:
"Gasesti in attach contractul tau de artist. Acesta este valabil pe o
perioada de 5 ani, insemnand ca o sa expire in 2017. Spune-mi te rog, cu
ce alte informatii te pot ajuta.
O seara frumoasa"
In final intrebarea mea: Ce as putea sa fac ca sa scap cat mai repede de acest contract? Este valabila notificarea mea trimisa prin posta electronica, prin care cer rezilierea contractului?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns:
GabrielCindea , utilizator
22:37, 4 Decembrie 2015