Buna seara,
Cum pot salva un document din Notepad(.txt) in cod ASCII? :-/Cand salvez (save as)textul imi apar urmatoarele campuri:
"file name"=numele fiserului, "save as type"=extensia.txt si "encoding": cu urmatoarele optiuni:ANSI, Unicode, Unicode
big endian, UTF-8.Eu trebuie sa salvez documentul in ASCII. Cum , unde si ce setari adaug ca sa pot salva documentil in "ecoding ASCII"??#-o#-o. In speranta ca m-a inteles cineva.....:help:
multumesc,
popc
Codul ASCII stabileste legatura între fiecare caracter (litere, cifre, semne de punctuaţie, semne grafice) şi un cod pe care-l recunosaşte calculatorul.
"encoding" se referă la un pachet de caractere (set redus, în funcţie de zona geofrafică. Unicode are tot) care pot fi scrise de la tastatură, şi afişate de calculator, în funcţie de zona geografică în care folosesc calculatorul.
Dacă am înţeles bine, şi nu se face o confuzie între cele conţinute în întrebare, n-ar trebui să vă preocupe ASCII. Calculatorul oricum asta ştie. Eventual, spuneţi-mi de ce aveţi nevoie la un fişier *.txt (care este cel mai simplu "adunător" de text, de aşa setări pretenţioase)
Bani pentru familie
CASTIGA BANI MULTI USOR! SIGUR SI LEGAL PE INTERNET! DEVII BOGAT!(in mai putin de o luna) EU AM REUSIT!!! E RANDUL TAU!!!!!! MERGE!!!! SINGURUL CARE ... (vezi toată discuția)