avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... poate paratul formula cereri cu alta incadrare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

poate paratul formula cereri cu alta incadrare juridica care sa fie judecate in acelasi proces?

Buna ziua,
Intr-o actiune in care sunt reclamant, poate paratul formula cereri cu alta incadrare juridica care sa fie judecate in acelasi proces (legate totusi de obiectul procesului curent)?
Concret: am initiat o contestatie la executare in care am cerut desfiintarea incheierii de incuviintare a ex. silite si anularea dosarului. Creditorul a intervenit solicitand chemarea mostenitorilor debitorului ca intimati, dorind sa ceara deschiderea succesiunii. Poate cere asta in cadrul pocesului pe rol? La randul meu, pot cere restrangerea executarii (avand in vedere ca am cerut initial desfiintarea intregului dosar)? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: catinf , utilizator 17:20, 7 Decembrie 2015
Intr-o contestatie la executare nu poate fi pus in discutie titlul executoriu,mai ales cand este vorba de o hotatare judecatoreasca definitiva, doearece s-ar pune in discutie autoritatea de lucru judecat a hotararii judecatoresti defintive si executorii.Daca nu este vorba de o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie ci,este vorba despre un alt titlu executoriu in contestatia la executare, paratul ar putea solicta introducerea in cauza a mostenitorilor debitorului.
Multumesc. Eu, drept contestator, am cerut desfiintarea incuviintarii executarii silite si desfiintarea intregului dosar. Ma gandesc sa cer restrangerea executarii pentru cazul in care cererea initiala nu se admite (pentru a nu deschide alta contestatie la executare, cu alta taxa de timbru). Creditorul a cerut chemarea in instanta a mostenitorilor (pt. ca debitorul a decedat), s-a admis. Cred ca intentioneaza sa ceara deschiderea succesiunii. Deci niciunul nu pune in discutie un titlu executoriu, fiecare incearca sa profite de acest proces ca sa isi rezolve cereri. Intrebarea mea era daca este admisibila o astfel de cerere (la fel, si mie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea executarii este "executata" de acelasi executor? catinf catinf Buna ziua, Am achitat debitul in calitate de tert dobanditor imobil, iar intre timp contestatia mea la executare s-a admis (in apel), desfiintand executarea ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii bttb63 bttb63 Executare silita imobiliara efectuata de creditoare, finalizata cu emiterea actului de adjudecare. Debitorul formuleaza contestatie la executare in ... (vezi toată discuția)
Restrangerea executarii silite interzice executarea unui anumit bun sau doar o suspenda? catinf catinf Buna ziua, Conf. Art.701,Restrângerea executării (1) Când creditorul urmăreşte în acelaşi timp mai multe bunuri mobile sau imobile a căror valoare ... (vezi toată discuția)