avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terenuri extravilane/intravilane
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terenuri extravilane/intravilane

Buna ziua!
Detin o suprafata de 9860mp de teren extravilan din categoria faneata. As dori sa construiesc pe aceasata suprafata un adapost pentru caini. Inteleg ca scoaterea din circuitul agricol al acestor terenuri este destul de complicata... Poate cineva sa-mi explice cum pot modifica categoria de teren din faneata in arabil si ulterior sa-l scot din circuitul agricol. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanChirovan , utilizator 16:16, 9 Decembrie 2015
Vreti sa intabulati adapostul pentru caini? Ce fel de constructie va fi?
Nu este obligatoriu, dar va fi o construstie destul de complexa, cu spatii interioare si exterioare, cu fosa septica, utilitati minime, etc. Nu stiu care-i procedura exacta, dar am inteles ca categoria de teren pe care o detin eu (faneata) nu poate fi scoasa din circuitul agricol si as vrea in prima faza sa ii schimb destinatia in teren arabil.
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2015
BogdanChirovan, utilizator
Imi pare rau, nu va pot ajuta, nici macar nu inteleg ce doriti sa construiti... ce utilitati la un adapost pentru animale, la ce exact va referiti... nu inteleg.
Pai este simplu... Spatiile pentru caini, din punct de vedere sanitar-veterinar, trebuie sa dispuna de alimentare cu apa (cel putin un put forat), de sistem de evacuare a rezidurilor (cel putin fosa septica), personalul trebuie sa aiba vestiare, baie de serviciu, poate si o alimentare cu cuerent electric (desi nu este obligatoriu), etc. Cam asta ar fi, in mare. Ma intereseaza in principiu, cum pot schimba categoria de teren din faneata in teren arabil. Ulterior am inteles ca se poate scoate o parte din el din circuitul agricol.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2015
BogdanChirovan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan, legea 86/2014 mihai_mm mihai_mm Buna ziua, detin un teren extravilan faneata si am hotarat sa il vand. Clientul e interesat sa scoata terenul din circuitul agricol si sa-si construiasca o ... (vezi toată discuția)
Scoatere teren din circuit agricol G.V. G.V. Buna ziua, am o intrebare, am un teren intravilan, si vreau sa construiesc pe el.La primarie mi-a spus ca nu se da autorizatie de contruire pana cand nu este ... (vezi toată discuția)
Scoatere din circuitul agricol mihai09 mihai09 buna ziua am obtinu anul trecut in luna octombrie autorizatie de construire fara sa fiu nevoit sa scot terenul din circuitul agricol la banca imi cere sa ... (vezi toată discuția)