avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... LEGEA 277/2015
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

LEGEA 277/2015

Nu stiu daca s-a vorbit pe aici de aceasta lege, am intrebat la CSM, doar asa, ca sunt si judecatori bine pregatiti pe acolo.
Cititi si va cruciti!
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 19:15, 16 Decembrie 2015
Ar trebui sa dea o lege prin care sa se usureze recuperarea datoriilor de la proprietari , ei insa se tin de prostii . Sa fim seriosi , cred ca sunt de n ori mai multe cazuri de restantieri tarati prin judecata cu lunile decat administratori care fac necurate . Sa creeze un serviciu in cadrul primariilor care sa aiba puterea de a rezolva cazurile datornicilor din cadrul asociatiilor de proprietari un fel de mini judecatorie pentru asociatii de proprietari .
@courvoisier,
Este adevarat ca am scris L 227 in loc de 277 din greseala dar continutul este din legea 277/2015 cea invocata de dumneavoastra. Iar comentariul meu se refera la continutul si utilitatea legii 277/2015 asa cum ati solicitat dumneavoastra.
Eu insa nu inteleg inversunarea dumneavoastra impotriva semenilor dumneavoastra si mai ales impotriva vecinilor dumneavoastra. Spun asta pentru ca cei ce au elaborat aceste legi (i-am criticat dealtfel si eu daca observati) sunt alesii nostri, alesii dumneavoastra. Iar presedintele asociatiei dumneavoastra, membrii comitetului si membrii comisiei de cenzori sunt vecinii dumneavoastra pe care i-ati ales dumneavoastra si nu altcineva din afara asociatiei in care sunteti proprietar. Oricand puteti fi presedinte, membru in comitet, in comisia de cenzori sau administrator al asociatiei dumneavoastra. Si va garantez ca va trebui sa va desfasurati activitatea dupa aceaste legi asa bune sau rele cum sunt.
Asa ca nu e corect daca administartorul ori presedintele dumneavoastra sunt sarlatani, nu-i corect sa spuneti despre toti presedintii si administratorii de asociatii ca sunt la fel mai ales ca mi se pare ca ati fost presedinte.
In concluzie sa nu ne considerati pe toti ca pe ai dumneavoastra ori ca pe dumneavoastra. Dumnezeu ne-a facut diferiti ca sa nu ne plictisim. Iar pe multi chiar i-a plasmuit ca oameni corecti, cinstiti si priceputi atunci cand a impartit aceste calitati.


"Oare era nevoie de o lege pentru asta!? Stiti ca legea 230/2007 prevede ca membrii asociatiei pot contesta lista in 10 zile si presedintele e obligat sa raspunda in maxim 7 zile, stiti ca tot legea prevede ca membrii asociatiei au dreptul sa cunosca, sa consulte documentele, inscrisurile asociatiei... Asa ca nu vad de ce mai era nevoie de inca o lege. "

Poate ca da. Este nevoie de inca o lege pentru ca celelalte nu sint respectate de unele (poate prea multe) asociatii. De cite ori nu s-a discutat aici refuzul constant si permanent al unor asociati de a facilita accesul proprietarilor la documentele si inscrisurile asociatiei? Sigur, intrebarea este ce se ascunde si de ce?

Dupa cum am observat pe aici, se pare ca oamenii au nevoie de legi pentru orice lucru marunt, firesc si normal. Nu se mai descurca fara legi. Nu mai exista rationament, respect si bunavointa de a se asigura o relatie sanatoasa intre AP si proprietari.
Daca aceasta lege aduce numai o liniste a mintii pentru cei care au datorii la intretinere cu penalizari astronomice, e bine.

Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2015
ContSters371153, utilizator
Penalizari astronomice, comparativ cu dobanzile bancare. Va intrebati daca aceste penalizari pot fi "pana la 0,2% DE CE nici un vajnic responsabil de bloc nu le situeaza la 0,1% sau la 0,05%? Pentru ca suntem omenosi! sa plateasca, e sarac, nu are, ii luam casa! Si de ce oare singurele sanctiuni prevazute de lege se dau locatarului "simplu", nu presedintelui, nu administratorului, nu cenzorului, nu comitetului executiv...sunt acestia neprihaniti? Nu gresesc? isi fac datoria exact cum scrie in aceasta lege grotesca? De ce sa nu fie penalizati si sa achite pe loc pentru ca nu au raspuns de exemplu in 7 zile la cerere? 5 lei! Am facut si tarif! AR FI CONSTITUTIONAL, Dar, se considera ca buni rai, strang banii, platesc furnizorii, treaba merge.
sant de acord cu vigua, adica cand te duci la asociatie ,ei iti dau acces ,daca ceri copii zic ca nu ca legea iti da acees si nu copii,asa cu acesta lege le soliciti in scris si ei trebuie sa iti prezinte in scris

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli administrative bloc CristinaKris CristinaKris Buna ziua. In ultimele 6 luni, cheltuielile administrative calculate la intretinere sunt foarte mari (peste 500 RON). Administratorul nu specifica ce ... (vezi toată discuția)
Contestatie administratie de proprietari IMEn IMEn Buna ziua, in urma respingerii unei contestatii facute catre Asociatia de Proprietari a blocului unde locuiesc si sunt proprietara, contestatie privind ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca nerespectata de asociatia de proprietari, abuz in serviciu Cerulli1956 Cerulli1956 In 2012 am fost data in judecata pentru plata intretinerii din perioada dec 2010-aug. 2014. Pentru plata sumei de 1837.21 lei chelt. De intretinere si 369,72 ... (vezi toată discuția)