avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca pentru activitati sporadice sau de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca pentru activitati sporadice sau de maxim 2 ore zi

am o intrprindere individuala cu activitate de comert si mai exact telefoane mobile . calculatoare si accesorii pentru acestea. Pentru a asigura garantia la ele am nevoie de o persoana care sa faca acest lucru. Cum pot sa fac legal acest lucru tinand cont ca eu nu am nevoie sa lucreze tot timpul ci sa zicem sa vina doar doua ore pe zi sau cand am nevoie. Ce fel de contrct trebuie sa-i fac ?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:24, 30 Iulie 2009
puteti sa-i faceti contract de munca cu timp partial : 2ore/zi.
Ii faceti contract individual de munca cu timp partial de lucru 2 ore/zi.:)
Incheiati cu aceea persoana un contract de munca cu timp partial de 2 ore /zi.
Trebuie sa stiti ca aceea persoana poate sa fie angajata si in alt loc de munca, chiar cu norma de lucru de 8 ore /zi sau mai multe CIM cu timp partial.
Dar se poate face si un contract de colaborare (cu pers. fizaica sau pers. fizica autorizata, daca este autorizat), nu vad de ce nu, mai ales ca activitatile sunt sporadice, nu au carcater de relatie de munca, nu?
Deci sa inteleg ca in cazul in care eu as avea nevoie de el doar cand am aparate venite in garantie si asta poate sa fie odata la cateva saptamani sau luni pot sai fac contract de colaborare ( el fiind P F neautorizata )? ca nu-mi convine sa-i fac doua ore pe zi cand eu am nevoie de el cand si cand.

Alte discuții în legătură

Int melchior melchior conventia civila de prestari servicii se inregistreaza la itm? sau ramane doar la partile semnatare? (vezi toată discuția)
Contract civil de prestari servicii geta@geta geta@geta buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva in legatura cu contractul civil sau conventie civila de prestari servicii( de colaborare) care se incheie intre o ... (vezi toată discuția)
Venit suplimentar gab. gab. va salut! imi puteti spune daca un contract de prestari servicii trebuie obligatoriu inregistrat la finante? trebuie sa solicit eliberarea unei decizii de ... (vezi toată discuția)