avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare somer >45 ani - nelamurire
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare somer >45 ani - nelamurire

Buna ziua,

Am doua nelamuriri referitoare la angajarea unui somer > 45 de ani:
1. Pe langa "sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare" = 500 lei/luna, mai este valabila scutirea de la plata contribuţiei la bugetul asigurărilor pentru şomaj, datorată de angajator pentru persoana respectiva?
2. Care sunt inregistrarile contabile pentru subventia egala cu indicatorului social de referinţă=500 lei, respectiv eventuala scutire de la plata contribuţiei la bugetul asigurărilor pentru şomaj, datorată de angajator(daca mai este valabila)?

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:28, 8 Decembrie 2015
Din Legea 76/2002:

Art. 93.
(1) Angajatorii care incadreaza in munca persoane din randul somerilor, pe care le mentin in activitate pe o perioada de cel putin 6 luni de la data angajarii, beneficiaza de reducerea sumei reprezentand contributia datorata de angajator la bugetul asigurarilor pentru somaj, potrivit legii.

(2) Reducerea contribuţiei se acordã începând din anul fiscal urmãtor, pentru o perioadã de 6 luni, şi constã în diminuarea sumei datorate lunar cu 0,5% pentru fiecare procent din ponderea personalului nou-angajat în condiţiile prevãzute la alin. (1) din numãrul mediu scriptic de personal încadrat cu contract individual de muncã din anul respectiv.

Pentru inregistrarile contabile vedeti acest link:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare somer-facilitati 2012 psf psf Buna ziua. Ma intereseaza daca un angajator, care doreste sa incadreze in munca, cu CIM pe perioada nedeterminata si salar minim pe economie, o persoana in ... (vezi toată discuția)
Facilitati angajator avy33 avy33 Sunt in somaj pina pe data 13.01.2011.Daca ma angajez inainte de aceasta data, angajatorul ce facilitati are? Multumesc. Sarbatori fericite si La multi ani! (vezi toată discuția)
Angajat somer mihaela2513 mihaela2513 Buna ziua. Dorim sa angajam pe cineva care este in somaj de o luna.Care sunt avantajele angajatorului? (vezi toată discuția)