avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Trecere impozit profit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Trecere impozit profit

Buna ziua
Am o societate comerciala cu cod caen 7311"Activitati ale agentiilor de publicitate "cu CA sub plafonul de 65.000 eur , sunt obligata sa trec la impozit pe profit? In contractele incheiate cu clientii am trecut prestari servicii ( in mod normal aceste servicii reprezinta promovare pe Facebook, Google etc)
Va rog o indumare :sorry:
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:00, 9 Decembrie 2015
De la 1 ian.2016 se schimba regulile aplicabile microintreprinderilor.
Asta stim, ca se schimba, dar e obligata sau nu sa treaca la impozit pe profit? Si eu sunt interesata de un raspuns (argumentat) la intrebarea asta. Multumesc!
Aceasta este definitia microintreprinderii de la 01.01.2016:

Cod fiscal:

ART. 47 - Definiţia microîntreprinderii

În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:

a) a realizat venituri, altele decât cele obţinute din desfăşurarea activităţilor, prevăzute la art. 48 alin. (6);

b) a realizat venituri, altele decât cele din consultanţă şi management, în proporţie de peste 80% din veniturile totale;

c) a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 100.000 euro. Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului în euro este cel valabil la închiderea exerciţiului financiar în care s-au înregistrat veniturile;

d) capitalul social al acesteia este deţinut de persoane, altele decât statul şi unităţile administrativ-teritoriale;

e) nu se află în dizolvare, urmată de lichidare, înregistrată în registrul comerţului sau la instanţele judecătoreşti, potrivit legii.

ART. 48 - Reguli de aplicare a sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderii
(6) Nu intră sub incidenţa prevederilor prezentului titlu persoanele juridice române care:

a) desfăşoară activităţi în domeniul bancar;

b) desfăşoară activităţi în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii;

c) desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc;

d) desfăşoară activităţi de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor petroliere şi gazelor naturale.


Deci veti ramane micro si de la 01.01.2016.
Poate nu am fost foarte clara in detalii , rugamintea mea la Dvs era sa ma lamuriti daca activitatea de promovare si reclama poate fi considerata venit din consultanta si sa fiu astfel nevoita sa trec la impozit pe profit chiar daca veniturile mele sunt sub plafonul stabilit prin codul fiscal.Mentionez ca societatea are venituri numai din aceasta activitate.
Va multumesc frumos pentru raspunsurile anterioare.
Activitatea de promovare si reclama nu poate fi considerata ca fiind consultanta.

Ce se face efectiv? Cum arata un astfel de contract?

Alte discuții în legătură

Microintreprindere sau nu ? gheorghe175 gheorghe175 Intrebarea mea se refera incadrarea unei firme la categoria de microintreprindere sau nu . Conform legislatiei in vigoare daca o societate comerciala are mai ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul microintreprinderilor sau impozit pe profit? lenutaelena4 lenutaelena4 O firma are ca obiect de activitate cod caen 7120- activitati de testare si analize tehnice. Este corect sa fie la impozit pe venitul microintreprinderilor? Nu ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac sa trec la impozit de 16 % pe profit? utilizatorF utilizatorF buna ziua!! o soc. com care in 2015 a realizat rulaj de 65 .000 euro si platea impozit de 16 % din profit ..,,,in 2016 va plati 3% din venit ,conform ... (vezi toată discuția)