avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Angajare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Angajare

La un concurs de recrutare pentru functia publica de ,,Referent de specialitate clasa II, grad profesional principal, in cadrul Compartimentului de cadastru si agricultura''
Mi s-a spus ca nu am vechimea in specialitate (5ani)necesara pentru ocuparea postului,de si eu lucrez in domeniu de 10 ani ca PFA dupa absolvirea diplomei corespunzatoare activitatii.Intrebarea mea este,la ce vechime sau referit?.V.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 16 Decembrie 2015
Presupun ca s-au referit la 5 ani vechime in domeniul studiilor necesare in vederea ocuparii postului respectiv(studii care ar trebui sa figureze inscrise in anuntul de scoatere la concurs) si pe care se presupune ca dvs. le-ati absolvit(altfel nu va puteti inscrie la concurs).
Cu studiile si cu vechimea in specialitate este ok.Dar mi s-a spus ca nechimea trebuia s-a o am ca functionar public in domeniu,aici am o nelamurire.
Nu, vechimea in specialitate in cazul dvs. inseamna sa fi lucrat anterior minim 5 ani pe un post pentru care se cer studii superioare de scurta durata.
Postez anuntul:
,,Primaria --- organizeaza concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioada nedeterminata a functiei publice de executie, vacante, de referent de specialitate clasa II, grad profesional principal, in cadrul Compartimentului de cadastru si agricultura.

Candidatii trebuie sa indeplineasca conditiile generale prevazute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici (r2), cu modificarile si completarile ulterioare.

Conditiile specifice necesare in vederea participarii la concurs si a ocuparii functiei publice sunt:

studii superioare de scurta durata absolvita cu diploma de licenta si 5 ani vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice".
Tekla a scris:

Postez anuntul:
,,Primaria --- organizeaza concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioada nedeterminata a functiei publice de executie, vacante, de referent de specialitate clasa II, grad profesional principal, in cadrul Compartimentului de cadastru si agricultura.

Candidatii trebuie sa indeplineasca conditiile generale prevazute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici (r2), cu modificarile si completarile ulterioare.

Conditiile specifice necesare in vederea participarii la concurs si a ocuparii functiei publice sunt:

studii superioare de scurta durata absolvita cu diploma de licenta si 5 ani vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice".

Vechimea in specialitate o am ca pfa in domeniu iar cei de la resurse umane mi-au zis ca nu am vechime cu carte de munca,aici am o nelamurire.poate cineva din domeniu sa imi de un raspuns.Multumesc

Alte discuții în legătură

Concurs functionar public KARINA1967 KARINA1967 din pacate nu ma incadrez la consilier principal, cel putin asa sustine Legea 188/1999, functionarilor publici, art. 57, sau cel putin asa sustine comisia de ... (vezi toată discuția)
concurs sef birou cristina 33 cristina 33 Daca sunt functionar contractul detasat de la MI in cadrul primariei pot participa la concursul de ocupare a functiei de sef birou SPCLEP,acesta fiind un post ... (vezi toată discuția)
Concurs pentru postul de secretar unitate administrativ-teritoriala ContSters187706 ContSters187706 Am o nelamurire cu privire la maniera de interpretare si corelare a doua texte de lege: [i][b]1.[/b] [u]Lege nr. 188 (r2) din 08/12/1999[/u] Art. 57. (7) ... (vezi toată discuția)