avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... concurs functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

concurs functionar public

din pacate nu ma incadrez la consilier principal, cel putin asa sustine Legea 188/1999, functionarilor publici, art. 57, sau cel putin asa sustine comisia de verificare a dosarelor. Deoarece, nu stiu de ce, nu se ia in calcul DATA absolvirii studiilor superioare, si se trece ca si conditie ,,vechime in specialitatea studiilor,, Puteti sa mi explicati diferenta? ca eu nu inteleg! si, de aceea, am ratat un concurs! ma repet: din 02.05.2007 incadrat pe referent, in 2011 referent superior, in 2011, iulie, am absolvit facultatea, dar postul a fost transformat abia in mai 2012 in consilier asistent, si am incheiat contractul in 26.02.2016! pentru ce post LEGAL pot participa la un concurs?? ma repet: mi se cere vechime in specialitatea studiilor!! Va multumesc pentru intelegere!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 27 Mai 2018
Condițiile minime de vechime în specialitatea studiilor necesare participării la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție se stabilesc astfel:
a) un an în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție de grad profesional asistent din clasa I, 8 luni pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție de grad profesional asistent din clasa a II-a sau 6 luni pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție de grad profesional asistent din clasa a III-a;

b) 5 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție de grad profesional principal;

c) 9 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție de grad profesional superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare fara marire salariala Contavocatnet2 Contavocatnet2 Buna seara, sunt functionar public la o unitate bugetara avand o vechime de 28 de ani. In iulie 2012 am termeniat o facultate din domeniul in care lucrez , am ... (vezi toată discuția)
Vechime functionar public, calcul zerognost zerognost Care este actul normativ, respectiv articolul, unde se arata care e vechimea necesara pentru a participa la concurs pentru anumite functii publice (de ex. ... (vezi toată discuția)
Salariul functionarului public, dupa trecerea de pe contractual Adela29 Adela29 Sunt angajata la primarie si pe baza OUG 63/2010 din contractual m-a transformat in functionar public, dar intre timp am terminat si facultatea. Salariu de ... (vezi toată discuția)