avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract telefonie mobila RCS&RDS
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract telefonie mobila RCS&RDS

Buna ziua, am nevoie de un sfat: in luna februarie am achizitionat un telefon impreuna cu un abonament de la RCS&RDS. Telefonul a fost achizitionat in rate pe care le-am platit pana s-a stricat telefonul. Am primit negatie de la garantia telefonului si cu aceasta m-am prezentat la RCS&RDS ca sa-mi dea un alt telefon. Acelasi telefon nu-l mai aveau pe stoc asa ca am cerut un alt telefon in banii pe care ii dadusem deja (dupa calculele mele 550 ron). Am facut comanda urmand ca ei sa ma anunte cand vine telefonul. Cand am fost anuntata ca pot veni sa imi ridic telefonul (4 noiembrie) am avut surpirza sa constat ca nu mi-l pot da decat cu prelungirea contractului cu inca 2 ani la abonament si ca trebuie sa platesc 200 ron cash pt ca asta e regula lor. In momentul in care i-am intrebat de banii care sunt deja in cont mi s-a comunicat ca din pacate nu pot lua de acolo. In plus din banii platiti pentru telefonul stricat ei au retras banii pentru plata facturii pe luna anterioara. Factura in care era inclusa si rata telefonului. Fac sesizare ANPC si sesizare la ei, mi se trimit din contabilitate exact sumele pe care le-am platit la ei si am inteles ca din suma care de fapt trebuia sa imi fie returnata sau din care sa platesc un nou telefon ei si-au luat banii de factura + rate la un telefon care nu mai exista. Fac din nou sesizare la ei cu cererea expresa de a-mi returna banii si mi se solicita toate facturile cu care am platit telefonul (unele le mai am altele nu le mai am). Reziliez contractul de TV&Internet la ei dorind sa depun si o cerere de reziliere a contractului de abonament telefonic pentru ca nu am de ce sa tin un abonament fara telefon. Mi s-a comunicat ca este imposibil si ca ei nu primesc aceste cereri, ca le depun degeaba. Vreau un sfat ce as putea sa fac in continuare pt ca de la ANPC nu am primit niciun raspuns (am depus sesizare la ei pe 5 noiembrie) si chiar vreau sa reziliez si contractul de telefonie mobila de la RCS&RDS pentru ca, din punctul meu de vedere nu si-au respectat contractul (mi-au luat banii pe telefon din care ei fac ce vor fara sa ma intrebe daca sunt de acord sau nu). In plus as vrea sa stiu daca exista vreo lege in care se spune este foarte clar ca o factura poate fi platita in termen de 30 de zile de la data emiterii facturii. Pentru ca ei mi-au luat bani pe un serviciu de care inca nu am beneficiat - factura noiembrie, factura decembrie (au luat bani pe factura lunii decembrie desi eu am reziliat contractul cu ei si am dus si toate aparatele inapoi). Ce pot face?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:05, 10 Decembrie 2015
Mai asteptati putin, daca speta e complexa termenul de raspuns de la ANPC poate merge pana la 45 de zile iar problema dvs. nu e simpla deloc.
In afara de reclamatie mai aveti calea instantei si e atat de durata cat si cu costuri pentru ca ati avea nevoie de un profesionist care sa va ajute.

Mai scrieti o data ANPC si cereti lamuriri cu privire la stadiul reclamatiei dvs. cu nr. ... din data de... (numarul pe care l-ati primit la depunere).
Multumesc de raspuns. O sa trimit la ANPC solicitarea de a-mi spune ce se intampla cu sesizarea mea. In timpul acesta cei de la RCS&RDS mi-au cerut telefonic sa depun in original toate facturile pe care le-am platit pt telefon pt a-mi returna banii. Au dreptul sa-mi ceara in original aceste facturi? Sau pur si simplu se tem ca as putea sa am niste dovezi?
Faceti-va fotocopii si dati-le originalele daca asa vor, nu-i problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme de solutionare garantie telefon mobil defect vpatrana vpatrana Cu stima! As avea rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema pe care o am cu RCS & RDS / Digi privind inlocuirea unui telefon Allview P6 Energy lite ... (vezi toată discuția)
Emitere factura achizitie telefon mobil in rate rds trandafirclaudiu trandafirclaudiu Buna seara, Acum 5 zile am fost la un magazin RDS&RCS unde am facut un abonament pentru telefonie mobila. Pe langa acel abonament mi s-a oferit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu a murit acum vreo 6 luni, mama lucreaza ... Leontyn24 Leontyn24 Buna ziua! Tatal meu a murit acum vreo 6 luni, mama lucreaza in italia, ea fiind plecata la minca am trecut acum vreo luna sa verific apartamentul unde locuiau ... (vezi toată discuția)