avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj- absolvent de liceu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj- absolvent de liceu

Daca sunt absolvent de liceu, promotia 2009, pot depune dosar pentru somaj la ITM de care apartin?Daca ,DA, ce acte trebuie sa depun la dosar?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:23, 18 Iulie 2012
Puteti face acest lucru si va este necesara diploma, buletinul, certificatul de nastere si alte diplome daca este cazul.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2009
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane

Dosarul de somaj nu se depune la ITM, ci la Agentia de Somaj in raza careia locuiti.
Acte necesare pentru inregistrarea unei persoane care indeplineste conditiile pentru acordarea indemnizatiei de somaj:
1. Actul de identitate, in original si copie;
2. Actele de studii si de calificare,in original si copie;
3. Certificatul de nastere,in original si copie;
4. Certificatul de casatorie,in original si copie;
5. Adeverinta medicala , din care sa rezulte ca este apta de munca sau ca are eventuale restrictii medicale
6. Actele eliberate de organele financiare teritoriale,din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decit indemnizatia de somaj
7. Declaratia pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu are loc de munca , nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii mai mici decit indemnizatia de somaj.

Multumesc! trebuie sa merg pesonal la Agentia de somaj sau poate sa depuna si o alta persoana, in afara titularului, dosarul cu actele respective?
Trebuie sa mergeti dvs personal.
Trebuie ca intai, in termen de 60 de zile de la absolvire, sa va inscrieti la ALOFM de care apartineti ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca. Dupe expirarea acestor zile, daca nu va incadrati intre timp, veti putea depune dosarul pentru acordarea indemnizatiei de somaj. Aceasta inceteaza daca urmati o alta forma de invatamant.

Alte discuții în legătură

Acte la somaj RAMOnaBC RAMOnaBC buna .am si eu o nelamurire:ce acte imi trebuiesc pt a depune dosarul pentru somaj?Am fost in concediu ingrijire copil,am revenit la munca pe 28 si am intrat ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru absolventii de facultate filipaurel filipaurel Buna ziua, Sint student in anul III,daca nu gasesc un post sa ma angajez am dreptul la somaj?Ce acte sint necesare? ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj birneam birneam daca firma la care am lucrat a dat faliment cat timp eu am fost in prenatal ,am dreptul la somaj .eu v-as intreba cat timp am dreptul la somaj?din cate am ... (vezi toată discuția)