avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Completare cmr
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Completare cmr

Buna ziua
am mare nevoie de ajutor in urmatoarea problema:
Casa de expeditie X a incheiat un contract de transport cu beneficiarul Y firma din Ungaria, pentru a efectua transport marfa pe ruta Ungaria-Romania (import). Casa de expeditii a angajat firme transportatoare pentru curse, iar la primirea documentelor de transport a emis factura (fara TVA) pentru beneficiarul din Ungaria. In timpul controlului fiscal de fond s-a descoperit ca pe CMR era trecut la beneficiar o firma cu acelasi nume ca cea din Ungaria dar e SRL din Romania apartinand aceluiasi proprietar (cetatean ungur). Mai mult cateva din incasarile acestor facturi s-au realizat prin virament bancar de la firma din Romania. Cei de la control pretind ca in acest caz factura trebuia emisa cu TVA. Va rog sa ma lamuriti daca in acest caz au dreptate sau nu.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Tva transport oltului oltului Speta Ruta : China – Frankfurt (Germania) – Timisoara (Romania) Transbordare marfa : Frankfurth (Germania) Declaratie vamala : deschisa in China / ... (vezi toată discuția)
Tva transport germania-suedia lumi40 lumi40 Buna. Help! 1. O firma de transport marfa platitoare de tva trimestrial din Romania face transport ( Germania - Norvegia ) pentru o casa de expeditie din ... (vezi toată discuția)
Tva catre casa de expedii republica moldova me.elena me.elena Buna ziua Am si eu urmatoarea speta : cum se intocmeste factura de o casa de expeditii din Romania care a efectuat un transport de marfa pe ruta ... (vezi toată discuția)