avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de uzufruct

Buna ziua! Va rog am nevoie de indrumare in urmatorul caz. Mama mea convietuieste alaturi de o persoana( concubin) de 20 de ani. Nu sunt casatoriti. El, in tot aceasta perioada nu a contribuit cu nici un leu la intretinere sau alte cheltuieli deoarece are o pensie de boala in valoare de 500 lei si fumeaza min. 1 pachet de kent /zi, deci.... dar nu in acest caz va cer ajutorul. Anul trecut in septembrie, mama mea cu banii ei si-a cumparat o casa, pastrandu-si pentru ea nuda proprietate si inscriind acest individ in contract de vanzare cumparare cu mentiunea ca are doar calitate de uzufructuar si specificand ca a cumparat imobilul doar cu banii ei( banii provin din vanzarea unei case pe care am construit-o doar eu si mama mea, dar eu am fost de acord sa-si cumpere casa doar pe numele ei "ca sa aiba certitudinea ca nu ramane pe drumuri la batranete"). Mentionez ca nu am insotit-o la notar in ziua cand au fost redactate actele deoarece am fost plecata din localitate si va dati seama ce reactie am avut cand am vazut cine avea drept de uzufruct...si eu?..nimikX-(. Ok, am acceptat e maama mea asta e! Ne-am mutat impreuna; toate, toate cheltuielile le suport eu - si asta-i bine, nu-i bai- dar de saptamana trecuta acest individ "trage tare" in asa hal ca confunda natura cu casa; normal ca pe acest fond s-au iscat certuri si discutii( inter mine si el) culminand cu faptul ca m-a batut si ameninta ca ma scoate afara. Am mai aruncat si eu un ochi pe lege si am vazut ca poate!!!!si pe mama ar putea!!!!!. Si acum e intrebarea: ce se poate face ca sa ii reziliem acest drept de uzufruct? Pe ce baza, art.?
PS; va rog sa nu puneti intrebarea de ce mama a facut acest gest, l-a facut asta e, e mama mea. Eu nu pentru povestea asta va contactez ci sa ma indrumati legal sa il scot din contract pe acest individ

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Uzulfruct viager nenea toto nenea toto Nepotul nu vrea sa-i las mostenire o parte din imobilul in care locuieste, pe care eu l-am dobandit cu fratele meu, prin mostenire de la mama noastra ,el vrea ... (vezi toată discuția)
Evacuare concubinul mamei cocomir cocomir Va rog cu ceva sugestii si cum ar trebui sa procedez. Sunt propietarul unui imobil dobandit prin contract de vanzare cumparare in anul 2000. In anul 2002 am ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager Miriam22 Miriam22 Stimaţi specialişti, vin la Dvs.cu problema unor rude în vârstă păcăliţi. Doi soţi în vârsta de 80 respectiv 75 ani, au decis acum câţiva ani să ... (vezi toată discuția)