avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune după părinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune după părinti

Bună ziua, prin amabilitatea Dvs. aș dori un răspuns la următoarea problemă:
Părinții mei sunt decedați din anii 1980, tata și 1985 , mama. Am fost patru frați dintre care doar doi mai suntem în viață. În urma decesului părinților nu s-a realizat procesul de succesiune notarială pentru bunurile rămase. Aș dori să știu ce acte trebuiesc prezentate la notar pentru a se realiza succesiunea, doar titlul de proprietate eliberat de Primărie ?
Părinții mei au avut două case de locuit situate pe același intravilan. Una din case a fost donată de părinți celor patru frați în baza unui act notarial. Dat fiind că eu eram cel mai mic dintre frați am rămas alături de părinți până la decesul acestora. Încă din timpul vieții părinții au dorit ca cea de-a doua casă în care locuiesc și în prezent să-mi rămână mie drept moștenire. Printr-o convenție scrisă (neautentificată de vreun notar) între frați una din case a fost vândută contravaloarea ei fiind însușită de cei trei frați ai mei care au convenit la momentul respectiv ca eu să rămân în actuala casă. Deasemenea dorința părinților a fost consemnată și printr-un act de donație scris olograf de tata și care a fost semnat în fața primarului din acea vreme (1969), act semnat și ștampilat de acesta.Odată cu semnarea acestui act subsemnatul am intodus o cerere la primărie în baza căreia mi s-a deschis poziție în Registrul agricol al comunei și în baza căruia m-am angajat să preiau toate cheltuielile privind impozitele și taxele ce se cuveneau. Acest angajament a fost și este menținut până astăzi, fără să am vreo datorie față de stat sau comună.
În urma vânzării primei case de frații mei, odată cu aceasta a fost vândut și terenul aferent. Dat fiind că părinții au fost membri CAP au avut ca intravilan o suprafață de 8 ari cu toate că suprafața era de peste 30 ari. Odată cu vânzarea casei s-au dus și cei 8 ari de teren astfel încât casa în care locuiesc nu mai are teren,și nici nu apare în Titlul de proprietate a părinților teren intravilan.
În speranța că nu v-am plictisit în expunerea mea v-aș ruga dacă puteți să-mi dați cel puțin o orientare asupra modului în care ar trebui să procedez pentru a intabula casa cu terenul respectiv pe numele meu.Ce valoare are acel act de donație semnat de primar ? Deoarece folosesc această casă și terentul respectiv de 46 ani probabil ar trebui să apelez la uzucapiune, dar mă întreb dacă nepoții urmași ai fraților mei au pretenții și la această casă, cum să procedez ? Vă dați seama că în această perioadă atât de lungă de timp am investit foarte mult în casă, am mai adăugat și o nouă suprafață de teren la intravilan.
Cu deosebită stimă și recunoștință,

Alte discuții în legătură

Cum pot face intabularea si apoi vanzarea unei proprietati mostenite? DoinaMihai DoinaMihai Exista un act de intretinere de vanzare-cumparare facut de parintii mei, am deschis un proces pentru ca in acel act erau 40 de ari iar pe titlul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune. VladTepes VladTepes In anul 1989 am cumparat casa si 250 mp. de la fratii tatei, 5 la numar. Mai sunt in viata doar tata si fratele mai mare care sustine ce revedicam noi. ... (vezi toată discuția)
Mosteniri, intabulari, cf rami@ rami@ Buna ziua am si eu o intrebare: Tata-l a decedat in 2013 in urma lui a lasat un titlu de proprietate cu mai multe parcele teren intravilan si extravilan ce ... (vezi toată discuția)