avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune.

In anul 1989 am cumparat casa si 250 mp. de la fratii tatei, 5 la numar. Mai sunt in viata doar tata si fratele mai mare care sustine ce revedicam noi. Intrucat inainte de '89 nu se putea cumpara si pamantul care intrat in patrimoniul statului( 0,32 ari) un nepot al tatalui (verisoar al meu) vecin gard in gard, a spus ca el a vandut numai casa, nu si pamantul el avand 19 ani atunci semnand personal! Terenul oricum nu ar fi putut sa il vanda si acum revendica partea lui de pamant ( aprox. 1,5 ari) el mai avand 2 surori care cunosc adevarul a dat in judecata pentru iesire din indiviziune, noi pe buna dreptate am dat titlul in judecata pe motiv ca nu corespund parcelele si vecinii, iar pana se rezolva cu titlul am deschis proces de uzucapiunde pentru cei 0,32 ari. Intrucat detin de 23 de ani terenul netulburat de nimeni, absolut. Mentionez ca in anul 2004 pamantul a fost trecut in acest titlu, gresit. Un frate din cei 5 care a semnat mai traieste si tata care mi-a donat partea lui. La judecatorie ar putea spune ca a convenit cu ceilalti frati( inclusiv tata) ca au vandut si terenul, ceea ce este adevarat.
Ce sanse am sa imi fac acte pe terenul detinut? Am platit si la primarie din ' 89 impozite.
El m-a dat iarasi in judecata pentru revendicarea imobiliara pe terenul detinut!
Va multmesc! Astept raspuns!
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 19:12, 30 Octombrie 2012
Unu. Parerea mea este ca cei 250 mp de teren trebuie sa-i solicitati sa va fie atribuiti prin ordinul prefectului la propunerea primariei potrivit disp. art. 36 din Legea nr. 18/1991.
Doi. Uzucapiunea si revendicarea nu intra in discutie cat timp legea 18/1991 dispune:
Terenurile atribuite în folosinţă pe durata existenţei construcţiilor dobânditorilor acestora, ca efect al preluării terenurilor aferente construcţiilor, în condiţiile dispoziţiilor art. 30 din Legea nr.58/1974 cu privire la sistematizarea teritoriului şi localităţilor urbane şi rurale, trec în proprietatea actualilor titulari ai dreptului de folosinţă a terenului, proprietari ai locuinţelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme intabulare danieldragut danieldragut Parintii mei au cumparat de la un unchi al mamei casa si terenul dimprejur,in total 37 de ari.Contractul de vanzare cumparare s-a facut in noiembrie 1991 in ... (vezi toată discuția)
Teren mai putin decat in acte cristi200846 cristi200846 In 1974 parintii mei au cumparat un teren de 360 mp pe care au construit o casa . Vanzatorul avea o parcela de 720mp pe care a impartit-o in doua. Cand le-a ... (vezi toată discuția)
Nu vrea sa vanda 1/5 !urgent! Sunairgy Sunairgy Buna Ziua! Povestea este lunga asa ca incerc sa fiu cat mai scurt. Exista 3500 Mp cu 5 persoane pe Titlu de propietate, 1/5 este fratele meu find mostenitor ... (vezi toată discuția)