avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu vrea sa vanda 1/5 !Urgent!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu vrea sa vanda 1/5 !Urgent!

Buna Ziua!
Povestea este lunga asa ca incerc sa fiu cat mai scurt.
Exista 3500 Mp cu 5 persoane pe Titlu de propietate, 1/5 este fratele meu find mostenitor dupa tata, in anul 1991 ia fost dat de primarie lu tata 350 mp prin legea 18/1991 neavand bani sa faca titlu de propietate separat cei 350 mp sau bagat pe titlu de propietate al familiei unde se mai aflau 2150 rezultand cei 3500 mp, ceilalti propietari profitand de faptul ca tata este decedat si terenul este trecut pe titlul de propietate al familiei au vandut 280/350 mp.
Fratele meu nu vrea sa vanda partea lui din cei 350 mp find suparat de faptul ca a fost furat/inselat de fratii lu tata.
Se poate face ceva sa poata sa demonstreze ca cei 350 mp au fost a lu tata si sa i se revina lui exclusiv?
Daca el nu vrea sa isi vanda partea din cei 350 mp il poate obliga legea sa isi vanda partea?
Tin sa mentionez ca detine actul prin care i sa atribuit cei 350 mp lu tata exclusiv prin legea 18/1991 dar i sa spus ca nu mai are nici o valoare tinand cont de faptul ca terenul a fost trecut pe titlul de propietate al familiei.

Astept sfaturi. :(

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Sunairgy , utilizator 10:31, 2 Septembrie 2014
Se poate vinde si fara el daca se cere iesirea din indiviziune,in ce-l priveste pe frate poate deschide succesiune dupa tata.Din ce scrieti nu prea pricep ce titlu are fratele dvs.
El a fost facut mostenitor dupa tata dar nu au facut succesinuea si el nu vrea sa dea semnatura pentru ca daca fac succesiunea cumparatorul poate face casa pe cei 280 mp chiar si fara acordul lui.
@aum300 a scris:".Din ce scrieti nu prea pricep ce titlu are fratele dvs."
Mostenitor dupa tata .

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament ( aveti timp 30 de minute de la publicarea mesajului sa editati/ completati mesajul, astfel ca nu este necesar sa postati mesaje consecutive in acest interval de timp).
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme intabulare danieldragut danieldragut Parintii mei au cumparat de la un unchi al mamei casa si terenul dimprejur,in total 37 de ari.Contractul de vanzare cumparare s-a facut in noiembrie 1991 in ... (vezi toată discuția)
Mostenire/legea 58/1974 ContSters276364 ContSters276364 Buna ziua,am mostenit de la tatal meu un imobil compus din teren in suprafata de 225 mp,care la randul sau la dobandit prin mostenire de la defuncta sa ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Alexandreevici Alexandreevici Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Bună ziua! Tată și fiu moștenesc în baza unui testament de la un bunic ... (vezi toată discuția)