avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... trimitere in somaj angajata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

trimitere in somaj angajata

Buna ziua , din luna ianuarie vreau sa inchid activitatea la punctul de lucru pe care il am iar pe vanzatoare sa o trimit in somaj.Daca eu gasesc dupa doua saptamani sau o luna un alt spatiu si vreau sa-mi reiau activitatea pot angaja cu carte de munca o alta persoana?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:06, 11 Decembrie 2015
Poate femeia are si ea familie, copii etc. credeti ca e normal sa o dati afara asa..degeaba? Si da, este posibil ceea ce vreti sa faceti.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2015
AndreiBlaskowitz, utilizator
Puteti angaja, intrucat nu exista niciun text de lege care sa va interzica asa ceva.

Art. 65 C.mun.
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă

Legea nu prevede nicio interdictie de angajare dupa ce s-a decis o astfel de concediere ... insa in practica judiciara s-a decis ca, nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.

Asadar, angajatorul poate angaja alte persoane imediat dupa concediere ..insa pentru a preintampina o eventuala contestatie in instanta a deciziei de concediere pentru acest motiv, poate decide angajarea altei persoane pe alte posturi , iar in atributiile acestor posturi sa intre si atributii aferente postului desfiintat.
Cand reluati activitatea o puteti reangaja tot pe fosta salariata, daca doriti.
Buna ziua, eu nu o dau afara , aceasta angajata lucreaza la mine de 16 ani , dar eu am dat faliment cu magazinul si ea m-a rugat sa o trimit in somaj . Binenteles ca i-am propus sa vina la mine in momentul in care imi voi pune pe picioare o alta afacere ; dar ea vrea sa lucreze doar foarte aproape de casa ( 5 minute de mers pe jos ). De ce va repeziti cu criticile ?
Nu trebuie sa va suparati pe raspunsurile neadecvate ale unor colegi de pe forum. Raspunsurile primite in acest forum au doar un scop informativ. Sunt in asentimentul dvs ca unii dintre utilizatori nu dau raspuns pe masura asteptarii initiatorului unui topic. , insa dvs trebuie sa discerneti singur in ce masura raspunsurile primite va pot ajuta in cazul supus dezbaterii.

Alte discuții în legătură

Concedierea unui angajat pentru a face loc altuia sofianos sofianos VA ROG SA IMI EXPLICATI DACA ESTE POSIBIL CA INTR-O SOCIETATE IN CARE SE FAC CONCEDIERI COLECTIVE SE POATE CONCEDIA UN ANGAJAT FARA NICI O ABATERE MAI MULT ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala art 65 anymaryh anymaryh Buna seara! Va rog sa-mi spuneti in cazul unei concedieri individuale art 65 alin 1, dupa cat timp poate fi angajata o alta persoana pe acelasi post? ... (vezi toată discuția)
Desfiintare locului de munca Q&A Q&A Este legala incetarea CIM determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat pe motive de reorganizare a activitatii (art 65 din codul muncii) ... (vezi toată discuția)