avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere individuala art 65
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere individuala art 65

Buna seara!

Va rog sa-mi spuneti in cazul unei concedieri individuale art 65 alin 1, dupa cat timp poate fi angajata o alta persoana pe acelasi post?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:02, 29 Februarie 2012
Legea nu prevede nicio interdictie de angajare dupa ce s-a decis o astfel de concediere ... insa in practica judiciara s-a decis ca, nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.

Asadar, angajatorul poate angaja alte persoane imediat dupa concediere ..insa pentru a preintampina o eventuala contestatie in instanta a deciziei de concediere pentru acest motiv, poate decide angajarea altei persoane pe alte posturi , iar in atrubutiile acestor posturi sa intre si atributii aferente postului desfiintat..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimitere in somaj angajata ina 64 ina 64 Buna ziua , din luna ianuarie vreau sa inchid activitatea la punctul de lucru pe care il am iar pe vanzatoare sa o trimit in somaj.Daca eu gasesc dupa doua ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala Michaela_D Michaela_D In cazul concedierii individuale, pe ce perioada de timp nu avem voie sa angajam pe postul desfiintat. Multumesc. (vezi toată discuția)
Conflict de munca adamdelia adamdelia Si in cazul concedierii individuale conf. art. 65-67 codul muncii,la ce perioada are voie compania sa angajeze pe posturile desfiintate prin reorganizare?? (vezi toată discuția)