avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Flirt online cu o minoră pe facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Flirt online cu o minoră pe facebook

Buna ziua

Vreau să ştiu dacă trebuie să îmi fac griji. Am cunoscut o fată din Anglia pe un forum şi după aceea m-a adăugat pe facebook. Eu am peste 20 de ani. Am impresia că are probleme psihice, a minţit tot felul de chestii. A spus că are 16 ani şi că a născut recent, că tipul care a lăsat-o gravidă a părăsit-o, că părinţii ei o ameninţă că o dau afară din casă, că suferă de anorexie, aude voci. De câteva ori mi-a spus că încearcă să se sinucidă. De curând a devenit tot mai ataşată de mine şi vorbeam pe facebook zilnic, şi a început să flirteze cu mine, mi-a spus de foarte multe ori că mă iubeşte, apoi avea mereu stări de depresie şi am vrut să o consolez şi i-am spus că o iubesc şi eu. Am flirtat fără nimic sexual, fără trimiteri de poze indecente. Pur şi simplu ne-am spus că ne iubim, i-am spus că e frumoasă şi sexy (pentru că spunea că se simte urâtă şi nimeni nu o place etc.) şi că poate o să ne căsătorim cândva, în glumă.
A doua zi mă contactează mama ei pe facebook spunându-mi că are de fapt 15 ani, că chat-ul este monitorizat de politie şi că o să mă raporteze la poliţie pentru că încerc să îi seduc fata. Am blocat-o pe fată imediat pe facebook şi i-am spus mamei ei că nu am nicio intenţie să o seduc.

Acum sunt foarte îngrijorat. Am făcut ceva ilegal? Repet: nu s-a transmit nicio poză indecentă, nu a existat niciun apel video sau audio. Se poate face închisoare pentru că simplu flirt (nu sexting, nu incitare la sex)? Cel mai grav lucru pe care i l-am spus este că este sexy şi că sunt gelos pe fostul ei iubit pentru că a avut o prietenă aşa frumoasă.

Cât de grav este?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 17:31, 9 Decembrie 2015
Seductia nu se mai incadreaza in NCP ca fiind o infractiune.
Îmi puteţi oferi mai multe detalii? Am motive să fiu îngrijorat?
Motive ai, cauze nu. Esti in speta de neconcordanta..sau ceva de genul.
Mulţumesc pentru răspuns. Dacă am blocat-o pe fată şi nu voi mai comunica cu ea niciodată, la ce ar trebui să mă aştept?
Flirtul dvs. este nevinovat, astfel ca nu va mai faceti grii degeaba. Fapta descrisa de dvs. nu este de natura a atrage sanctiuni civile ori penale.

Alte discuții în legătură

Arestat in anglia tauzcamelia tauzcamelia buna! va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare. am pe cineva care a fost retinut in anglia si urmeaza a fi judecat dar legile acolo sunt diferite da ... (vezi toată discuția)
Sex virtual ContSters327679 ContSters327679 Buna ziua! Am 27 ani si intr-un moment de exhibitionism am accesat un adult chat (probabil hostat in SUA) unde am etalat webcam-ul (eu fiind nud) si am fost ... (vezi toată discuția)
Relație cu minora Vio483 Vio483 Salut , am o relație cu o fată de 15 ani care urmează să facă 16 ani in februarie , eu am 20 de ani. Părinții ei nu sunt de acord cu relația noastră, ... (vezi toată discuția)