avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Abuz politist rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Abuz politist rutiera

Buna seara.
Se da urmatoarea situatie:
Circulam pe blvd. Vasile Milea, dinspre Basarab, intersectie cu Iuliu Maniu. ora 16:30 (trafic intens). Dupa ce am traversat intersectia, circuland pe banda 2, am fost oprit, mai in fata (la peste 50m fata intersectie) de catre un agent de circulatie care a sustinut ca am depasit refugiul de tranvai pe partea stanga. Agentul a procedat la scrierea procesului verbal si a venit inapoi la autoturismul meu pentru ca eu sa-l semnez si (legal) sa fac mentiuni. In momentul in care eu i-am solicitat sa scrie la mentiuni faptul ca agentul se afla la o distanta mare de intersectie si ca nu putea stii cu exactitate daca am trecut sau nu prin stanga refugiului, acesta a refuzat sa scrie aceasta mentiune, apreciind dansul ca nu era distanta mare. Desi am incercat sa ii spun ca este dreptul meu legal de a face mentiuni, acesta a refuzat si, mai mult decat atat, nu mi-a mai dat nici posibilitatea de a semna procesul verbal.
Mentionez ca intreaga discutie, din momentul in care politistul a venit la masina este inregistrata (filmata) pe telefonul meu, din aceasta reiesind exact ce am scris eu mai sus.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
-Este considerat abuz faptul ca politistul nu m-a lasat sa aduc mentiuni si nu mi-a mai dat posibilitatea de a semna procesul verbal?
-Procesul verbal, in conditiile de mai sus, este intocmit nelegal, incomplet, fara mentiunile pe care voiam sa le aduc?

Alte discuții în legătură

Nr inmatriculare completat gresit pe pv wxywxywxy wxywxywxy am si eu nevoie de sfatul vostru,vinei pe 29,05,2009 veneam pe Iuliu Maniu dinspre Apaca catre Cotroceni si la intersectia cu Bdul Geniului erau 2 garcea care ... (vezi toată discuția)
Permis retinut, proces verbal nesemnat adipan91 adipan91 Buna ziua! Azi noapte cand ma intorceam de la munca, m-a oprit politia, chipurile ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului, desi eu trecusem pe galben. ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului de conducere pentru 30 de zile viruss4all viruss4all Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru " neacordare de prioritate la trecearea pietonilor angajati in traversare regulamentara ". - ... (vezi toată discuția)