avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obtinere venituri fara suspendarea platii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obtinere venituri fara suspendarea platii indemnizatiei pentru crestere copil

Buna dimineaţa!
Sunt, in prezent, in concediu de crestere copil si obtin indemnizatia aferentă.
Stiu ca pt a nu-mi fi suspendata plata CCC trebuie sa nu depasesc ca venituri suma de 3000 ron/an calendaristic.
Doresc sa va intreb daca in situatia prezentată pot sa desfăşor activitatea de agent de asigurari ca PFI sau SRL debutant (doresc sa infiitez una din cele doua forme) fara a-mi fi suspendata plata indemnizatiei pt crestere copil. Metionez ca in varianta deschiderii unei societati debutante voi avea calitatea de unic asociat, fara forme de angajare (administrator) si fara a avea salariu, iar banii care vor intra in societate in urma comisioanelor incasate din emiterea politelor de asigurare nu-i voi ridica pana la finalitatea concediului de crestere copil.
Ce ma sfatuiti in situaţia prezentată?
Va mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:30, 9 Decembrie 2015
Va sfatuiesc sa va adresati ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic + pfa Diana_B Diana_B Buna ziua, Poate o angajata cu contract individual de munca la o firma sa intre in concediu de crestere a copilului de 2 ani si in acelasi timp sa realizeze ... (vezi toată discuția)
Suspendare pfa pe perioada ccc? oanaharsa oanaharsa Buna ziua Urmeaza sa intru in concediu de crestere a copilului si nu stiu daca este obligatoriu sa imi suspend activitatea PFA. Sunt angajata cu norma ... (vezi toată discuția)
In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice fara a fi platita ? vyky vyky In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice probono sau fara a fi platita ? Cum as putea proceda in mod legal ? Iar daca ar fi un ... (vezi toată discuția)