avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... dovedirea calitatii procesual pasive a paratilor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

dovedirea calitatii procesual pasive a paratilor

cum se poate face dovada calitatii procesual pasive a paratilor?
am inaintat o actiune in instanta pentru anularea in parte unei tranzactii.din tranzactie fac parte mai multe persoane ,dar eu nu am probleme decat cu una .cealalta a decedat si desi mostenitorii sai au facut intampinare judecatorul imi cere sa le dovedesc aceasta calitate.mentionez ca ei nu au dezbatut succesiunea,dupa cum reiese din raspunsul pe care l am primit de la camera notarilor,primaria de care apartin nu mi elibereaza date despre ei,iar judecatorul nu vrea sa faca el adresa catre primarie si ma ameninta cu suspendarea dosarului.Ce credeti ca as utea face?cu cei in cauza nu sunt in relatii bune.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2015
razvan0786, utilizator
calitatea procesual pasiva a partilor presupune identitate intre debitorul obligatiei ( in sens larg, prin aceasta intelegandu-se si institutia care trebuie sa emita un act ) si persoana chemata in judecata.
Calitatea procesuala pasiva presupune existenta identitatii intre persoana paratului si cel obligat in cadrul aceluiasi raport juridic, adica trebuie dovedit ca paratul este debitorul unei obligatii patrimoniale sau nepatrimoniale in cadrul raportului juridic dedus judecatii.
dar pe mostenitori cine i-a introdus in cauza? dumneavoastra pe cine ati chemat in judecata?
Cereți un CERTIFICAT DE GREFĂ de la registratura instanței prin care se va arăta că există un litigiu cu persoanele respective sau cu moștenitorii acestora, Cu acest CERTIFICAT solicitați Primăriei să vă elibereze documentele respective, având în vedere că aceste acte se găsesc la primărie, Totul se face în scris și nu luați în seamă ce vă v-a spune o doamnă sau alta de la primărie. Sunt obligați să vă elibereze aceste acte, d-voastră având calitate de persoană interesată.
pe mostenitori eu i am introdus deoarece tatal lor decedat facand parte din tranzactie am co
nsiderat ca le este opozabila si lor

la primarie am fost cu certificat de grefa si cu cerere iar primaria mi a raspuns ca nu imi poate elibera date cu caracter personal.Am dus raspunsul la instanta ,iar primaria cerea instantei sa ceara ea aceste date dar judecatorul nu a dispus acest lucru.


[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala pasiva marryy_lm marryy_lm Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie: in urma testamentului facut de catre o familie persoana in numele caruia postat a descoperit la 3 ani de la decesul ... (vezi toată discuția)
Succesiune fradpatrascu fradpatrascu Buna ziua, in urma decesului soacrei am deschis actiune de succesiune in instanta, pentru ca la notariat nu am reusit din cauza starii precare de sanatate a ... (vezi toată discuția)
Procedura obtinerii unui certificat de grefa allyynnutza allyynnutza buna ziua, imi puteti spune , va rog, care este procedura obtinerii unui certificat de grefa de la judecatorie? Cereri, taxe etc. si daca poate merge o ... (vezi toată discuția)