avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament olograf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament olograf

Bunica mea, (decedata in 1996 si fiind a doua sotie legitima a bunicului meu - decedat in 1986), a intocmit un testament olograf prin care lasa ca mostenire mamei mele toate bunurile imobile ce i se cuveneau ca mostenire de pe urma bunicului. La aprox. o luna dupa intocmirea acestuia, au facut o copie legalizata a acestuia la notariat.
In prezent intampinam greutati la iesirea din indiviziune pentru terenurile ce au apartinut bunicului intrucat pe titlul de proprietate, alaturi de ceilalti mostenitori (proveniti din prima casatorie) este trecut si "mostenitori Bunica a doua". Fac precizarea ca acasta nu a fost casatorita si nu are copii, parinti sau alti mostenitori in viata iar terenurile in cauza provin ca mostenire de la prima bunica - decedata in 1945 (detinem acte notariale in acest sens).
Nu a fost dezbatuta succesiunea dupa moartea bunicului.
Rugamintea este sa ma lamureasca cineva ce trebuie sa fac pentru a rezolva aceasta situatie.
va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2015
codrut01, utilizator

Alte discuții în legătură

Mosteniri popescuflorina popescuflorina Buna ziua! Ce trebuie sa fac sau cum trebuie sa procedez ca sa gasesc un testament -care a fost intocmit de catre bunicii mei pana in anul 1956, in favoarea ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral ion01 ion01 Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)
Am fost 3 frati Duiliu Duiliu Buna ziua. Am fost 3 frati. Din pacate unul a decedat. Alasat un testament legalizat la notariat precum ca lasa toate bunurile mobile si imobile unuia dintre ... (vezi toată discuția)