avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

Buna ziua!
Ce trebuie sa fac sau cum trebuie sa procedez ca sa gasesc un testament -care a fost intocmit de catre bunicii mei pana in anul 1956, in favoarea tatalui meu.Bunicii au decedat,la fel si tatal meu.Dupa bunici nu s-a facut succesiune.In 2007 cand a decedat tatal meu ,s-a facut succesiune dar fara sa luam in calcul testamentul lasat de bunici.Nu am stiut de existenta lui. Eu am aflat de testament la 2 ani dupa moartea tatalui meu.Mentionez ca bunica a decedat in 1986 si noi nu avem nici un fel de document din care sa reiasa ca bunica a fost proprietara acelui teren(si a platit impozit la primarie pana in 1986 cand a decedat,si din 1986 pana aproape de 1998 a platit o matusa care a stat la tara si a sperat ca va pune mana pe teren).Care sunt pasii legali pe care pot sa-i fac, sa intru in posesia testamentului pierdut si cum demonstrez ca acela e terenul bunicilor?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: popescuflorina , utilizator 13:25, 21 Iulie 2011
Testamentul daca este olograf, putea fi gasit la domiciliul testatorului sau intr un depozit la un birou notarial, avand in vedere ca este asa vechi, puteti incerca si la judecatoria unde defunctul si a avut ultimul domiciliu, sa nu fi intocmit un testament mistic, iar acolo sa fie dovada suprascrierii facuta de judecator. Mai puteti incerca si la Camera Notarilo9r Publici de pe raza ultimul domiciliu al defunctului, daca testamentul a fost autentic, poate se gaseste in arhiva acestora. Insa destul de dificil...
testamentul a fost scris de mana (olograf),dar intocmit in prezenta unui notar,la notariatul de stat, de pe vremea aceea, de care au apartinut defunctii.
Fiind olograf, nu putea fi gasit decat in casa. Insa el putea fi distrus de catre testator voluntar , acest gest semnificand revocare a testamentului.
dar tatal dvs mai avea frati? legal ar fi daca ar fi fost singurul mostenitor legal sa nu mai conteze testamentul.
da tatal meu nu era singur la parinti

Alte discuții în legătură

Testament cami e cami e Stiti cumva daca testamentul este legal si acceptat in Romania? (vezi toată discuția)
Mostenire nestiuta! ContSters161126 ContSters161126 In ianuarie a murit tatal cumnatului meu. De atunci au fost tot felul de informatii....orale....ca ar fi lasat si un apartament pe numele nepoatei.....dar in ... (vezi toată discuția)
Legalizare acte morys morys Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie.... Dupa moartea bunicii, bunicul meu a hotarat sa isi cheme cei 3 copii si sa le imparta \"averea\" ce a ... (vezi toată discuția)