avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire nestiuta!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire nestiuta!

In ianuarie a murit tatal cumnatului meu. De atunci au fost tot felul de informatii....orale....ca ar fi lasat si un apartament pe numele nepoatei.....dar in casa nu s=a gasit niciun act. Succesiunea este in favoarea cumnatului ca unic mostenitor. Unde se poate adresa ca sa afle daca exista un asemenea imobil pe numele fetitei? La agentia fiscala|?nici orasul undeeste proprietatea nu este fff sigura. Dar in situatia in care ar exista siconturi bancare?...moartea tatalui a fost fulgeratoare si neasteptata.....Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters161126 , utilizator 18:22, 24 Septembrie 2010
Puteti solicita un extras de carte funciara.
Pt conturile bancare, sa obtina cumnatul de la notar un certificat de calitate de mostenitor si sa mearga din banca in banca sa solicite informatii.

Altfel, daca nu exista nici un act in casa, e putin probabil sa fie facut ceva in favoarea nepoatei...doar daca nu erau actele la nepoata...
multumesc!Nu, nepotica e mica si chiar ar fi bine sa aiba ..apartamentul!
Trebuie sa va spun ca daca exista testament sau donatie in favoarea micutei, cumnatul ca mostenitor rezervatar ( era fiul defunctului) poate ataca orice act...
Oricum, nu prea vad posibilitatea decat a unui testament, pt ca daca ii vindea sau dona micutei ar fi stiut parintii ei ( care trebuiau sa se ocupe de contract, cu acordul autoritatii tutelare).
Mai cautati prin casa, ca daca gasiti prea tarziu testamentul ( dupa 3 ani de la deces se prescrie actiunea in instanta) il gasiti degeaba.

Succes! poate e de bine...
Testamentul poate fi autentic – adica dat in fatza unui notar (deci ar fi trebuit sa “apara”, ca s-a aflat despre decesul persoanei).

Testamentul poate fi mistic (secret) - un testament sigilat, prezentat judecatoriei in vederea efectuarii formalitatilor de suprascriere, semnat de testator.
Pe plicul sau hartia sigilata, judecatorul este obligat sa intocmeasca “actul de suprascriere” (art. 864 Cod Civil), constand in intocmirea unui PV in care se consemneaza prezentarea testatorului (identificat de judecator), declaratia acestuia ca testamentul este al sau si semnat de el.
Altfel spus: cumnatul (in special) poate intreba la judecatorie; dar si mama fetei.
Daca a facut testament autentic atunci el a fost inregistrat intr-o baza de date care va fi consultata de notar cand dezbateti succesiunea. Daca testamentul e mistic intrebati la judecatorie si daca e olograf, mai cautati prin casa...:)

Alte discuții în legătură

Testament cami e cami e Stiti cumva daca testamentul este legal si acceptat in Romania? (vezi toată discuția)
Scrisoare (testament) post-deces Madriannn Madriannn Buna Ziua Comunitate, In urma unui divort si a consecintelor acestuia, s-au intrerupt orice forme de comunicare cu fosta sotie si cu fiica mea, acum in varsta ... (vezi toată discuția)
Intocmire testament ContSters136056 ContSters136056 Buna ziua! Eu si sotul meu detinem 2 imobile(unul la oras si unul la tara) si ceva teren.Avem 2 fii, ambii casatoriti .Unul dintre ei locuieste cu noi in ... (vezi toată discuția)