avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare pentru tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare pentru tentativa de omor

buna ziua! am o speta mai dificila:
X si Y au plecat cu masina sa furre de la Z niste bunurile in valoare de 1500 lei, in plina strada in timpul zilei. Y cu Z au pus bunuile in portbagajul masinii, Y s a asezat in portbagaj iarr Z cand a vrut sa plece ( cu geamul deschis al masinii) Z s a agata de gatul lui si a fost tarrat cu masina cateva minute!
X este acuzat de tentativa de omor.
INTREBARE: i se poate schimba incadrarea in vatamare corporala din culpa sau in altceva cu o incadrare mai mica?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:13, 10 Decembrie 2015
Nu prea se pare ca s-ar putea dacă e precum cazul acela cu polițistul agățat de mașină.

Depinde însă și dacă a fost pusa în primejdie viata victimei și în ce măsură.
Dacă mergea încet cu mașina sau dacă mergea repede.
Depinde de IMI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor sau vatamare corporala? Ddaniel00 Ddaniel00 La ce poate fi incadrat cel care a provocat victimei o taietura in zona gatului cu adancimea de 2cm? Plus amenintare cu pistolul asupra acesteia? (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau lovire si alte violente madalinaflo madalinaflo fapta de a lovi cu un cutit in abdomen un bodyguard de la disco pt motivul ca ti-a cerut sa parasesti incinta c constituie mai exact? a fost doar o lovitura ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor calificat sau vatamare corporala gepisan gepisan In urma unei altercatii verbale care a degenerat intro bataie cu mai multi \" actori\"la care am participat fiind chemat de un prieten disperat de injuriile ... (vezi toată discuția)