avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie

In luna august am fost oprit de un echipaj care pandea pe autostrada A3 >Bucuresti-Ploiesti. Pentru ca nu am fost ''intelegator'' la toate insistentele agentului, acesta mi-a facut un PV cu o amenda destul de mare (840 lei). Considerand ca este un abuz din partea lui, am facut contestatie la Judecatoria Buftea pt anularea sau, in cel mai rau caz, micsorarea cuantumului amenzii. Am trimis in termen actele necesare (inclusiv chitanta timbru judiciar), am primit confirmarea de primire a corespondentei si am asteptat linistit - dat fiind ca era perioada vacantei judecatorilor - sa primesc o citatie pentru prezentarea la proces. In schimbul citatiei am primit, saptamana trecuta, o somatie cu titlu de executare silita de la DTIL !
De aceea indraznesc sa va solicit ajutorul : ce pot sa fac, daca nu s-a tinut nici un proces si eu am primit somatia? Exista vre-o rezolvare sau sunt bun de plata din cauza ca cineva ''a uitat'' sa bage pe rol contestatia mea?
Va multumesc anticipat pentru eventualele lamuriri!

Cu stima,

Tudor Zbarlea
Cel mai recent răspuns: cdruya , utilizator 13:15, 10 Decembrie 2015
Din moment ce aveți confirmarea de primire din partea instanței, dosarul Dvs. este pe rolul instanței - chhiar dacă nu ați primit citația.
Pentru a rezolva cu somația, este suficient să le trimiteți răspuns și să le arătați copii după contestația depusă. Vă vor lăsa în pace până la finalizarea procesului. Am pățit-o și eu la fel - poliția trimite în termen de 30 de zile procesele-verbale pentru a fi încasată suma, indiferent dacă cel amendat a făcut sau nu contestație :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De necrezut !!! :stunned: Krissia . Krissia . 1.Am 2 procese pe rol avand ca obiect contestatie la executare. Dupa ce am mai primit anterior o citatie in care mi se spunea ca daca mai trimit pe email ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal (nu pot sa platesc amenda) ieronims ieronims Salutare ! Am fost oprit de catre un echipaj al Politiei Rutiere pe raza jud. Prahova pentru depasirea vitezei legale in afara localitatii . Agentul mi-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita rovignieta dar am contestatie a procesului anterior executarii Sylvian2010 Sylvian2010 buna ziua. Sotia mea a primit o amenda pe rovinieta. procesul verbal a fost facut in 5 luni de la data constatarii contraventiei dar I-a fost adus la ... (vezi toată discuția)