avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art 83 codul muncii si transformarea unui contract din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art 83 codul muncii si transformarea unui contract din determinata in nedeterminata

Buna ziua,

V-as ruga o opinie cu privire la "sanctiunile" privitoare la incalcarea art 83 din codul muncii. se poate obliga angajatorul de catre instanta sa recalifice contractul din perioada determinata in nedeterminata daca nu au existat si nici nu exista conditiile prevazute de articol pentru incheierea pe durata determinata a celor doua contracte succesive? Mentionez ca sunt singura cu determinata - incheiat de doua ori la rand- (cu aceeasi calificare si pozitie ca si ceilalti) intr-un departament in care ceilalti 15 au contracte nedeterminate.

De asemenea, exista posibilitatea ca prin "acordul tacit" al angajatorului de a veni in continuare la lucru dupa data finala a contractului sa fie considerat automat o modificare a contractului pe nedeterminata?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:24, 10 Decembrie 2015
1. Nu cred ca o instanta poate obliga pe un anagjator sa recalifice un cim pe durata determinat in cim pe durata nedeterminata.

2. Continuarea activitatii dupa expirarea duratei contractului poate sa fie considerata "munca le negru", daca angajatorul nu a informa pe salariat de intentia sa de a prelungi durata sau de a o modifica in durata nedeterminata.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.i.m. pe perioada determinata Vigilante Vigilante Buna ziua, As avea nevoie de ajutor in clarificarea unei situatii legate de CIM: Am fost angajat pe perioada determinata 3 luni (asa zisa perioada de ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata creis creis In primul rand imi cer scuze sa postez un subiect existent, dar nu am gasit unul care sa fie recent si m-am gandit ca e posibil sa nu mai fie de actualitate ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca Stanciut Stanciut Am avut CIM determinat semnat pe o perioada de 6 luni,astazi CIM-ul mi-a fost prelungit cu inca un an si tot pe perioada determinata.Vreau sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)