In primul rand imi cer scuze sa postez un subiect existent, dar nu am gasit unul care sa fie recent si m-am gandit ca e posibil sa nu mai fie de actualitate respectivele prevederi.
Intrebarea este: Cate CIM consecutive pe perioada determinata are voie un angajator (insitutie de stat) sa incheie? Are obligatia, daca depaseste acel numar sa incheie ulterior un CIM pe perioada nedeterminata?
Art. 82 alin. (4) din Legea 53/2003 privind codul muncii
„ (4) Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată.”
Va multumesc. Si daca au fost depasite cele 3 contracte poate fi prin vre un mod obligat sa imi intocmeasca contract pe nedeterminata, sau doar pote fi sanctionat ca nu a respectat legea si sa nu imi mai faca nici un contract (de suparare :P)
Angajatorul nu poate fi obligat sa va incheie c.i.m. pe durata nedeterminata.
Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata (art. 82 alin. 4), Codul muncii prezumand in mod absolut ca daca exista mai mult de 3 astfel de contracte intre angajat si angajator, cel din urma are in realitate nevoie permanenta de o persoana pentru postul in cauza.
"Dacă la expirarea termenului contractual raporturile de muncă continuă, se poate considera că între părţi s-a încheiat tacit un contract individual de muncă pe durată nedeterminată. Această transformare intervine numai în cazul în care postul respectiv este permanent şi a devenit între timp vacant". (Vlad Barbu, Dreptul muncii. Curs universitar, Editura Naţional, Bucureşti, 2003, p. 112)
Problema incadrare
Vioreld
Buna ziua.
Am avut angajat pana la inceputul anului un salariat, pe durata determinata astfel:
- contract pe o luna 01.11.2009 - 01.12.2009
- prelungire 1 ... (vezi toată discuția)