avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual pe perioada determinata

in 2011 am avut 3c.i.m durata determinata consecutive(de 1luna,3 luni,3luni).In 2012 un contract pe perioada nedeterminata care s-a incheiat prin desfiintarea postului,
la acelasi angajator.
In 2013 pot sa inchei la acelasi angajator cim pe perioada determinata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 11 Noiembrie 2013
Da, puteti incheia din nou un c.i.m. indiferent de durata acestuia, nedeterminata sau determinata sau de durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial.
cei de la firma imi spun ca nu au voie sa incheie mai mult de 3 contracte pe perioada determinata in 36 de luni. Imi puteti explica de ce se poate incheia un alt contract?
Codul Muncii prevede:
art.82
...
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

In speta, acest articol nu va este aplicabil intrucat ati avut un c.i.m. pe durata nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim durata determinata - cim nou Herra_ Herra_ După data de 1 mai 2011, când prevederile Legii nr. 40 din 2011 privind modificarea și completarea Codului muncii, au intrat efectiv în vigoare, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata tigruta2 tigruta2 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum trebuie sa precedez correct in urmatorul caz. Am in cadrul institutului de derulat un proiect de cercetare pe ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Va rog un sfat in urmatoarea problema: Sunt pensionat de 5 ani la o companie de stat si am incheiat contracte de munca succesive pe perioada ... (vezi toată discuția)