avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual pe perioada determinata

in 2011 am avut 3c.i.m durata determinata consecutive(de 1luna,3 luni,3luni).In 2012 un contract pe perioada nedeterminata care s-a incheiat prin desfiintarea postului,
la acelasi angajator.
In 2013 pot sa inchei la acelasi angajator cim pe perioada determinata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 11 Noiembrie 2013
Da, puteti incheia din nou un c.i.m. indiferent de durata acestuia, nedeterminata sau determinata sau de durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial.
cei de la firma imi spun ca nu au voie sa incheie mai mult de 3 contracte pe perioada determinata in 36 de luni. Imi puteti explica de ce se poate incheia un alt contract?
Codul Muncii prevede:
art.82
...
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

In speta, acest articol nu va este aplicabil intrucat ati avut un c.i.m. pe durata nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata tigruta2 tigruta2 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum trebuie sa precedez correct in urmatorul caz. Am in cadrul institutului de derulat un proiect de cercetare pe ... (vezi toată discuția)
Cim durata determinata - cim nou Herra_ Herra_ După data de 1 mai 2011, când prevederile Legii nr. 40 din 2011 privind modificarea și completarea Codului muncii, au intrat efectiv în vigoare, ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Va rog un sfat in urmatoarea problema: Sunt pensionat de 5 ani la o companie de stat si am incheiat contracte de munca succesive pe perioada ... (vezi toată discuția)